Víťazné taženie hokejistov ŠHK 37 pokračuje

  • Hokej / Šport
  • 2. októbra 2009, 12:01
  • Autor:Jaroslav Vrábel

PIEŠŤANY – Hokejisti ŠHK 37 Piešťany majú za sebou dva ďalšie víťazné zápasy, najskôr vyhrali v Trebišove 3:6, potom aj doma nad Považskou Bystricou 5:2. Piešťanci vedú bez straty bodu prvoligovú tabuľku.

V Trebišove ich zastihla úvodná tretina v útlme a domáci viedli o dva góly. V závere tretiny však strelil Pupák kontaktný gól. V druhej časti hrali Piešťanci svoj typický hokej a po góloch R. Kolníka a Filipa otočili skóre. V 44. min síce domáci vyrovnali, ale už o minútu dostal Mucha hostí znova do vedenia. V 50. min sa presadil tvrdou strelou A. Kolník a o minútu neskôr pečatil víťazstvo Piešťan Mikušovič. Tretiny: 2:1, 0:2, 1:3.
Proti Pov. Bystrici nastúpili Piešťanci aj s dvojicou posíl, J. Mihálikom a staronovým bekom Chovanom. Po opatrnom úvode sa dostali počas presilovky do vedenia hostia. O necelé tri minúty nahodený puk Muchom tečoval Chylo – 1:1. V druhej časti domáci pridali a v 23. min ich dostal do vedenia Románek, ktorý predtým „vycvičil" obranu súpera. Tretí gól dal v 27. min Peško a na 4:1 zvyšoval 20 sekúnd pred koncom tretiny opäť Románek.
Aj v úvode záverečnej časti bola úspešná tretia formácia, keď svoj druhý gól v stretnutí dal Peško. O 14 sekúnd hostia len znížili. Tretiny: 1:1, 3:0, 1:1. Tréner ŠHK 37 Milan Klement k zápasu povedal: „Považská Bystrica mala dobrý úvod sezóny. Vedel som, že ich hlavná sila je v útoku, tak sme sa zamerali na kvalitnú defenzívu. Prvá tretina bola až do inkasovaného gólu rozpačitá, na čom sa podpísal aj náš herný výpadok, keďže v piatok sme mali voľno. Po góle sme sa zlepšili, pričom najlepšia bola druhá tretina."

Zostava ŠHK 37 Piešťany: Tomek – Filip, Bučka, Kalafút, Grman, A. Kolník, Baron, Blaško – Kadraba, R. Kolník, Pupák – Chylo, Mikušovič, Mucha – Románek, Peško, Fabok – Grunner, Učeň, Klčo. Proti Pov. Bystrici hrali aj Chovan a J. Mihálik, ktorý nahradil Kadrabu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav