Veslár Babač kúsok od medaily

  • Veslovanie / Šport
  • 2. októbra 2009, 11:54
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Na nedávnych majstrovstvách Európy vo veslovaní v bieloruskom Breste obsadil skifár Sĺňavy Piešťany Lukáš Babač nepopulárne štvrté miesto.

V rozjazde obsadil druhú priečku, ktorá mu zaručila priamy postup do semifinále. Aj v ňom si druhú priečku zopakoval, keď rýchlejší ako on bol len Litovčan Griskonis, na ktorého Lukáš strácal v cieli vyše dve sekundy. Griskonis sa napokon stal majstrom Európy pred Grékom Christouom a Chorvátom Vekičom, ktorý zdolal Babača aj v rozjazde. Piešťanskému veslárovi sa tak ušlo len nepopulárne štvrté miesto.
„Po neúspešnom vystúpení na majstrovstvách sveta som aj so štvrtým miestom spokojný. Mrzí ma však, že od medaily ma delila len jedna priečka. Na ME som však cestoval bez medailových ambícií a nádeje na finálové umiestnenie. Po prvom štarte v rozjazdách som však cítil formu a že patrím do prvej osmičky. Semifinále mi vyšlo na jednotku a postúpil som do A-finále. Tam som vedel, že nemám čo stratiť. Preteky prebiehali veľmi dobre a niekoľkokrát som bol aj na medailovej pozícii.
V závere som už nedokázal Chorváta Vekiča predstihnúť. Teší ma však, že v konkurencii skifárov ťažkej váhy som aj v protivetre zvádzal rovnocenné súboje," zhodnotil svoje vystúpenie v Breste Babač. Ten chce aj naďalej jazdiť v skife ľahkých váh, no na majstrovstvách Európy bude štartovať v kategórii ťažkých. Jeho príprava smeruje k dlhodobému cieľu, ktorým je kvalifikácia na OH. Tam by sa chcel kvalifikovať v akejkoľvek posádke, no momentálne nemá na Slovensku vhodného partnera.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel