Školy sa vybrali do mesta

  • Spravodajstvo
  • 2. októbra 2009, 09:53
  • Autor:(ad)

PIEŠŤANY – Piešťanské odborné stredné školy pripravili pre záujemcov o štúdium netradičnú prezentáciu – nábor sa vybrali robiť priamo do ulíc mesta.

Na Námestí slobody minulý štvrtok predvádzali svoje zručnosti okoloidúcim budúce kaderníčky, kozmetičky, kuchári, čašníci, záhradníci, aranžérky či konštruktéri. Študentky Strednej odbornej školy obchodu a služieb vytvárali netradičné účesy, ale záujemcom aj ostrihali vlasy či vyčistili pleť. Krásavice predviedli aj módne kreácie, ktoré ušili ich spolužiačky.
Vzduchom sa niesla vôňa grilovanej pečienky, kotlíkového gulášu a plameňom z času na čas „zahoreli" flambované palacinky.Dobroty pripravovali a roznášali nádejní kuchári a čašníci. Dievčatá zo Strednej odbornej školy záhradníckej zasa ponúkali jabĺčka a vytvárali jesenné kytičky. Neďaleko nich stáli vlastnoručne zhotovené minikáry či netradičný bicykel – vzducholoď, pochádzajúce z dielní chlapcov zo Strednej odbornej školy technickej.
Najlepšie sa na svojich budúcich žiakov pripravila SOŠOaS z Mojmírovej, ktorej doslova patrilo námestie. Koľkí z prizerajúcich sa rozhodnú pre štúdium týchto školách, ukáže až čas. „Remeslo má zlaté dno," pripomenula mladá moderátorka bradatú múdrosť z minulosti. A dnešná doba len potvrdzuje, že niektoré zručnosti sú jednoducho na nezaplatenie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava