Piešťanoch sa čítalo od rána do večera

  • Spravodajstvo
  • 30. septembra 2009, 10:23
  • Autor:IP

PIEŠŤANY – Mestská knižnica pripravila pre všetkých záujemcov druhý ročník Literárneho maratónu. V našom meste sa dva dni čítalo od rána do večera.

 „Stále zisťujeme, že deti veľmi málo čítajú, a preto sme sa aj my rozhodli, že pripravíme podujatie zamerané na čítanie. Knižky v rukách malých čitateľov však počas týchto dvoch dní ste mohli nájsť nielen v knižnici. Čítalo sa aj v meste, v Piešťanskom informačnom centre, v školách, ale aj v autobusoch mestskej hromadnej dopravy,“ hovorí Margita Galová riaditeľka mestskej knižnice.
Pre deti počas dvoch dní boli pripravené rôzne divadelné predstavenia, diskusie s autormi kníh, tvorivé dielne, výstavy, či autogramiáda spisovateľov. Malí čitatelia  spoločne s Petrom Karpinským objavovali rozprávkové tajomstvá a záhady v Balneologickom múzeu. Spoločne so Szidi Tobias a Dušanom Dušekom besedovali v Piešťanskom informačnom centre. Vypočuli si úryvok z rozprávky Pištáčik sa žení, no vyprosili si aj to, aby im Szidi Tobias zaspievala krátku pesničku.
Art Jazz Gallery sa zmenila na literárnu kaviareň, kde Dušan Dušek, Peter Karpinský a Peter Glocko spomínali na zážitky z Piešťan, ale hovorili aj o Dobšinského rozprávkach. Podľa vzoru šikovných detí, aj dospelí si vytvorili vlastného obľúbeného rozprávkového hrdinu. Asi desiatka dospelákov spoločne vytvorila rozprávkového draka.
„Literárny maratón v Piešťanoch pripravujeme každé dva roky. Toto podujatie na budúci rok vystrieda už šiesty ročník rozhlasového festivalu Zázračný oriešok,“ dopĺňa na záver M. Galová.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava