Dubová je lovný revír kaprov

  • Spravodajstvo
  • 28. septembra 2009, 16:48
  • Autor:IP

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY – Okrem Váhu k Piešťanom neodmysliteľne patrí aj potok Dubová. Hoci jeho časť mesto obnovilo a za revitalizáciu úseku pri Dlhej ulici projektanti dokonca získali ocenenie CeZaAr 2008, sú miesta, kde Dubová pripomína skôr odpadový kanál.

O potok sa však stará viacero organizácií a rybári sem dokonca každoročne nasadia niekoľko desiatok kilogramov rýb. Pripravili sme pre čitateľov Piešťanského týždňa krátky fotoseriál o stave tohto vodného toku a zopár známych a neznámych faktov.


Potok Dubová vteká do Piešťan pri Orviskej ceste, pri kasárňach a do Váhu sa vlieva pri drahovskej hati. Cez Piešťany preteká v dĺžke deväť kilometrov. Okrem Služieb mesta Piešťany, ktoré upravujú a starajú sa o brehy potoka, vodný tok spravuje Slovenský vodohospodársky podnik odštepný závod Piešťany. Dubová je však aj kaprový lovný revír, ktorý obhospodaruje Slovenský rybársky zväz. Piešťanskí rybári každoročne do potoka nasádzajú minimálne 50 kg rýb.
Prevažne ide o kapry a karasy. Podľa slov Jána Pazderu, predsedu MsO SRZ Piešťany, je prostredie Dubovej pre ryby vyhovujúce. Vo vode je dostatok kyslíka aj živín. „V určitých častiach ryby však nemajú dostatok vody, je to pravdepodobne v letných či zimných mesiacoch spôsobené výpadkom prívodu vody. Máme však aj nepríjemné skúsenosti. Hovorím o minuloročnom úhyne rýb, ktorý bol spôsobený vlahovým deficitom. Riešili sme aj situáciu, keď sa do Dubovej dostala aj splašková voda," spomína Ján Pazdera. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav