Premiér Fico diskutoval s gymnazistami

  • Spravodajstvo
  • 25. septembra 2009, 14:42
  • Autor:tasr/red

PIEŠŤANY – Oprávnenosť zásahu voči demonštrantom na bratislavskom Hodžovom námestí počas návštevy čínskeho prezidenta Chu Ťin-tchaa či práva jednotlivca pri zásahu polície.

Aj to boli otázky, na ktoré musel premiér SR Robert Fico odpovedať študentom piešťanského Gymnázia Pierra de Coubertina počas dnešnej otvorenej diskusie na pôde školy.
Návšteva sa uskutočnila v rámci série prednášok premiéra o ústave a ústavnosti s osobitným zreteľom na časť ľudských práv. "Na konkrétnych prípadoch študentom vysvetľujem, ako fungujú ľudské práva, konflikty medzi ľudskými právami a spôsob ochrany v prípade ich porušenia," vysvetlil Fico hlavné posolstvo svojej prednášky. K návšteve ho podľa jeho slov viedla najmä snaha priblížiť študentom prípady zo slovenskej i zahraničnej súdnej praxe, o ktorých sa v učebniciach nedočítajú.
Chlapcov a dievčatá z piešťanského gymnázia okrem iného zaujímalo aj fungovanie samosprávy, vyšších územných celkov a téma právnického vzdelania, ktoré Fico ukončil v roku 1986. Svoju návštevu hodnotil premiér pozitívne. "Myslím si, že tieto prednášky zatiaľ prebiehajú tak, že sa stretávajú so záujmom študentov," uviedol.
Riaditeľ Gymnázia Pierra de Coubertina Ivan Luknár vyzdvihol fakt, že sa predseda vlády držal vopred stanovenej témy. Podľa jeho slov, v minulosti politickí predstavitelia, ktorí školu navštívili, ohlasovali tému odlišnú od tej, ktorej sa v skutočnosti venovali. "Hodnotím túto návštevu ako zaujímavú, pretože premiér tu na návšteve ešte nikdy nebol," povedal Luknár.
Piešťanské gymnázium bolo založené v roku 1936. Meno zakladateľa novodobých olympijských hier Pierra de Coubertina prijalo v roku 2002. Stredoškolské štúdium tu absolvovali slovenské športovkyne Martina Moravcová a Marcela Erbanová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav