Hokejisti ŠHK 37 vedú bez straty bodu

  • Hokej / Šport
  • 25. septembra 2009, 10:03
  • Autor:Jaroslav Vrábel

Minulý týždeň zohrali prvoligoví hokejisti ŠHK 37 Piešťany tri majstrovské zápasy. V utorok zdolali doma Brezno 4:1, v piatok vyhrali v Topoľčanoch 5:2 a v nedeľu v Trebišove 6:3. Po štyroch kolách vedú bez straty bodu tabuľku súťaže.

V zápase s nováčikom z Brezna, ktorý je rezervou extraligovej B. Bystrice, videli diváci rýchlu a vyrovnanú partiu. Piešťanci sa ujali vedenia v 5. min pri presilovej hre, keď po presnej prihrávke A. Kolníka skóroval Románek. Hostia vďaka výbornému Tomekovi do konca tretiny gól nedali. V 22. min zvýšil vedenie domácich Chylo a v 32. min pridal výborne hrajúci A. Kolník tretí gól.
O 47 sekúnd neskôr hostia znížili, ale hráči ŠHK hneď z protiútoku kontrovali, keď Kadraba upravil na konečných 4:1. Tretiny: 1:0, 3:1,0:0. Tréner Milan Klement zhodnotil zápas slovami: „V prvej tretine sme síce mali prevahu a štyri presilovky, ale vyťažili sme z toho len minimum. Druhá časť bola síce v minulosti našou slabinou, dnes sme v nej rozhodli zápas. Škoda zbytočných vylúčení v závere tretiny i zbytočného gólu.
Posledná časť sa už len dohrávala." V Topoľčanoch sa tiež hral vyrovnaný zápas. Hostia však mali predsa o čosi viac z hry a v 6. min sa ujali Fabokom vedenia. V úvode druhej časti zvyšoval za hostí R. Kolník, no v 29. min domáci využili presilovku o dvoch hráčov. V 33. min však hostia znova viedli o dva góly, keď počas presilovky skóroval Pupák. Bojovní domáci v 37. min opäť znížili na rozdiel gólu. V tretej časti prežili Piešťanci niekoľko oslabení a istotu na ich hokejky priniesol gól Pupáka v 58. min.
Domáci stavili všetko na jednu kartu, v snahe vyrovnať odvolali brankára, ale sekundu pred koncom stretnutia im dal R. Kolník v oslabení do prázdnej bránky piaty gól. Tretiny: 0:1, 2:2, 0:2. Zostava ŠHK 37: Tomek – Filip, Bučka, A. Kolník, Kalafút, Blaško, Baron, Mrázik – Kadraba, R. Kolník, Pupák – Chylo, Mikušovič, Mucha – Románek, Peško, Rosa – Grunner, Učeň, Rybárik – Fabok. V piatok nehrali Mrázik a Rosa, no nastúpil Grman.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín