Smoliarske predposledné preteky Moravského pohára

  • Šport / Ostatné športy
  • 24. septembra 2009, 12:46
  • Autor:Štefan Gregorička

Medzinárodný Moravský pohár a majstrovstvá Slovenska motokár pokračovali v Písku predposlednými tohtoročnými pretekmi. Najnáročnejší okruh preveril fyzickú pripravenosť 133 jazdcov.

Trať v Písku je špecifická tým, že sa tu jazdí veľmi rýchlo a tvrdo cez vysoké obrubníky, čo je neraz dosť bolestivé. Presvedčil sa o tom aj jeden z pätice našich zástupcov, Pavol Táborský. Ten v triede Baby 60 po vyhranom meranom tréningu si tri kolá pred koncom pretekov pri prechádzaní jazdca o kolo poranil po kontakte s druhým Koreným koleno. Napriek tomu sa ešte vrátil na prvú priečku, no pre bolesť musel zvoľniť a v poslednom kole ho Korený predbehol, takže skončil druhý.
Priebežne je však naďalej prvý. V kategórii Mini 60 odjazdil Táborský pre ošetrovanie len dve z troch rozjázd. To mu stačilo na tretie miesto za Čechom Filipom a Poliakom Kurowskim. V majstrovstvách Slovenska je pred posledným kolo tretí, s dvojbodovou stratou na druhého Hrušku. V triede ICA 100 junior mal Marek Chromý smolu, keď v meranom tréningu zadrel motor. V druhom kole stihol zajazdiť na ešte nezahriatych gumách len piaty naj lepší čas a z tejto priečky štartoval aj v pretekoch.
V nich sa napokon prebojoval až na druhé miesto, no v celkom hodnotení prišiel o vedúcu pozíciu. Timea Glossová mala tiež štipku smoly, keď v druhej rozjazde dostala tvrdú ranu od súpera, pričom sa jej poškodil podvozok a z pretekov musela v poslednom kole z tretieho miesta odstúpiť. V ďalších dvoch rozjazdách skončila štvrtá. Tomáš Mišík skončil v kráľovskej triede ICC 125 Junior vybojoval tretie miesto, hoci spomedzi 36 jazdcov štartoval až z 10. miesta. Piaty náš zástupca, Martin Bosák, skončil v kategórii ICC 125 po technických problémoch desiaty.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila