Prváci z Holubyho už poznajú päť písmen

  • Spravodajstvo
  • 24. septembra 2009, 10:05
  • Autor:(vd)

PIEŠŤANY – Ani sme sa nenazdali a september sa prehupol do druhej polovice. Zo stromov v parku cupkajú gaštany a prváci už rozoznávajú päť písmen abecedy. Minulý týždeň sme zaklopali na dvere v dvoch triedach Základnej školy na Holubyho ulici.

V 1. A mali deti na laviciach šlabikár a pred sebou veľké zošity s cvičnými čiarami a vlnovkami. V „béčke" zasa počítali. Deti oboch tried sedeli zrána nvzorne vo svojich laviciach, nik nepobehoval po triede. Všetci viseli na perách svojich učiteliek, no keď zbadali fotoaparát, v sekunde boli na nohách a ochotne nám pózovali nielen v laviciach, ale aj pred vyzdobenými nástenkami.
Na otázku, aké deti tento rok nastúpili do školy, nám obe prvácke učiteľky odpovedali jednotne: „Veľmi šikovné, pozorné a učenlivé. Niektoré vydržia počúvať aj štyri hodiny – samozrejme – s prestávkami," prezradili nám Ingrid Baková a Ľudmila Tarnócyová.
V nasledujúcom čísle Piešťanského týždňa vám predstavíme prváčikov zo Základnej školy na Mojmírovej ulici a v ďalších vydaniach sa vystriedajú všetky prvé triedy v Piešťanoch. Žiaci triednej učiteľky Ľudmily Tarnócyovej mali práve matematiku, no prezradila nám, že zo šlabikára už vedia prečítať päť veľkých tlačených písmen.
„Učíme ich podľa novej metódy. Deťom robí problém rozpoznať tlačené písmeno od písanej formy, preto autorka šlabikára zvolila metódu naučiť sa veľké tlačené písmená," zdôraznila Ľ. Tarnócyová. Trieda učiteľka Ingrid Baková sa vrátila naspäť do školy z materskej dovolenky.
Svoje „bábätko" vymenila za dve desiatky prváčikov, ku ktorým sa správa ako ich mamina. „Sú veľmi zlatí, poslušní a milí. Mám ich veľmi rada a teším sa na každý deň v škole. Niektorí z nich vydržia dávať pozor celú hodinu. Vyučovanie prebieha podľa plánu," chváli svoju triedu I. Baková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava