Pizza podľa Anny Miklovej z Drahoviec

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. septembra 2009, 10:55
  • Autor:Viera Dusíková

Recept nám poskytla vychýrená kuchárka Anna Miklová z Drahoviec.
Na dve porcie potrebujeme: 30 dg hladkej múky špeciál, 1 vajce, 1 dl oleja, pol kocky kvasníc, 1,5 dl vlažného mlieka, trošku soli.

Postup: Kvasnice dáme do vlažného mlieka a necháme niekoľko minút postáť. Kvások potom pridáme do múky, do ktorej sme rozbili jedno vajíčko a pridali soľ i olej. Vymiesime vláčne, hustejšie cesto, ktoré sa musí odlepovať od misky. Na záver ho pomúčime. Misku prikryjeme obrúskom a uložíme na teplé miesto. Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na dva bochníčky, každý zvlášť rozvaľkáme a položíme na vymastený plech.
Na vrch cesta rozotrieme tenkú vrstvu kečupu, na ktorú poukladáme šunku, kukuricu a hríby. Chvíľku necháme na plechu podkysnúť a potom plech vložíme do vyhriatej, asi 250 stupňov teplej rúry. Keď okraje pizze zružovejú, je hotová. Na mierne vychladnutú nastrúhame tvrdý syr. Na cesto si môžeme namiesto spomenutých ingrediencií pokladať aj napríklad salámu, syr, klobásu alebo paradajky, papriku, cibuľku či olivy. Prajeme vám dobrú chuť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava