Pizza podľa Anny Miklovej z Drahoviec

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. septembra 2009, 10:55
  • Autor:Viera Dusíková

Recept nám poskytla vychýrená kuchárka Anna Miklová z Drahoviec.
Na dve porcie potrebujeme: 30 dg hladkej múky špeciál, 1 vajce, 1 dl oleja, pol kocky kvasníc, 1,5 dl vlažného mlieka, trošku soli.

Postup: Kvasnice dáme do vlažného mlieka a necháme niekoľko minút postáť. Kvások potom pridáme do múky, do ktorej sme rozbili jedno vajíčko a pridali soľ i olej. Vymiesime vláčne, hustejšie cesto, ktoré sa musí odlepovať od misky. Na záver ho pomúčime. Misku prikryjeme obrúskom a uložíme na teplé miesto. Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na dva bochníčky, každý zvlášť rozvaľkáme a položíme na vymastený plech.
Na vrch cesta rozotrieme tenkú vrstvu kečupu, na ktorú poukladáme šunku, kukuricu a hríby. Chvíľku necháme na plechu podkysnúť a potom plech vložíme do vyhriatej, asi 250 stupňov teplej rúry. Keď okraje pizze zružovejú, je hotová. Na mierne vychladnutú nastrúhame tvrdý syr. Na cesto si môžeme namiesto spomenutých ingrediencií pokladať aj napríklad salámu, syr, klobásu alebo paradajky, papriku, cibuľku či olivy. Prajeme vám dobrú chuť.

0 Shares

Najnovšie správy

Ako uvádza predkladateľka návrhu rozpočtu Mestskej knižnice v Piešťanoch pre rok 2026, jej riaditeľka Margita Galová, pri zostavovaní rozpočtu knižnice…
  • 03.11.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je pondelok 3. novembra. Tento deň je Sviatkom sv. Huberta, patróna poľovníkov. Meniny má dnes Hubert.
  • 03.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 2. novembra. Tento deň patrí Pamiatke zosnulých.
  • 02.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 1. novembra. Tento deň je Sviatkom všetkých svätých a Svetovým dňom vegánov. Meniny má dnes Denis, Denisa.
  • 01.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 3. novembra 2025
Meniny má Hubert, zajtra Karol