Marie Rottrová sa na javisku vyspievava z emócií

  • Spravodajstvo
  • 24. septembra 2009, 08:45
  • Autor:A. Drahovská

PIEŠŤANY – Nestarnúca stálica českej populárnej hudby Marie Rottrová na nedávnom vystúpení v Dome umenia v Piešťanoch predviedla divákom svoje najväčšie hity a ľudia spievali spolu s ňou.

Na záver jej publikum  pripravilo búrlivé ovácie – na pódium sa  musela  vrátiť trikrát. 
Po koncerte čakal na speváčku  v zákulisí rad dojatých fanúšikov. Pridali sme sa k nim a požiadali unavenú, ale stále žiariacu „Lady soulu“ o krátky rozhovor.
Ako sa Vám spievalo v Piešťanoch?
Piešťanské publikum bolo úžasné, ako vždy.
Posledné roky ste sa však divákom na Slovensku akoby vytratili z dohľadu…
Možno sa vám to iba zdá, pretože televízia vysiela veľmi málo zábavných programov, a tak ma nie je toľko vidieť. Stále spievam, posledných desať rokov naplno, mám u nás koncerty, chodím na firemné akcie, pravidelne robievam Vianočné koncerty s detským speváckym zborom. Každý rok vystupujem aj na Slovensku, takže som sa určite nestratila.
Váš spev je neuveriteľne emotívny, niektorí diváci aj trochu zaslzili, čo vás nabíja emóciami?
Naozaj to tak cítite? Ja na javisku neplačem, spievam a z tých emócií sa vlastne vyspievavam.
Prijmite aj kompliment, vyzeráte stále sviežo, ako by sa vás čas nedotkol…
Ďakujem  veľmi pekne.  Svoj výzor veľmi neriešim, asi by som mala pre seba robiť viac. Chodievam len raz za čas ku kaderníčke, takže žiaden recept sa odo mňa nedozviete.
Marie Rottrová ešte prezradila, že najradšej zo všetkých pesničiek má vždy tú najnovšiu, ale z tých starších sú to „wykrentovky“ piesne od Jaroslava Wykrenta Řeka lásky a Lásko. Tá druhá menovaná získala v roku 1973 Cenu za Pieseň roka prestížneho časopisu Mladý svět. S Jaroslavom Wykrentom sa priatelí už veľmi dlho, napísal pre ňu viacero hitov a posledné roky ju sprevádza i na koncertoch.  Vystúpil ako hosť aj v piešťanskom Dome umenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava