Život je umenie, umenie je láska

  • Kultúra a spoločnosť
  • 23. septembra 2009, 09:13
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Ak v tieto príjemné jesenné dni nasmerujete svoje kroky z mestského parku až k Vile dr. Lisku, nenechajte si ujsť výstavu mladej výtvarníčky z Pastuchova, Beáty Krasňanskej.

Vernisáž, ktorú jej piešťanskí balneológovia pripravili minulý štvrtok podvečer, bola prežiarená nielen príjemným fluidom jej obrazov, ale aj krásou duše a nepochybne i zovňajška umelkyne. Výtvarníčka zaujala piešťanskú verejnosť aj svojím mottom – život je umenie, umenie je láska a láska je život…


„Ak otvoríme oči, pochopíme, že každý z nás je malým umelcom, že každý z nás tvorí umenie, i keď veľakrát si to ani neuvedomujeme," tvrdí B. Krasňanská. „Všetci sme dostali dar slobodnej vôle, ktorá vychádza z nášho cítenia, myslenia a konania. Ako tento dar zužitkujeme, je len na nás." Umelkyňa upozorňuje na to, že nie je dôležité, čo tvoríme, ale či tvoríme.
„… ak podstata vychádza zo srdca, pochopíme, že ako sme každý niečím jedinečný, i obraz, ktorý tvoríme, zákonite nemôže byť totožný s inými dielami. Tento obraz je nám ako zrkadlo. A zrkadlo je náš život, situácie, ľudia, s ktorými sa stretávame v práci, doma, vonku. Je to všetko o nás. Preto, ak chceme vidieť, čím sme, pozrime sa na obrazy, ktoré nám visia priamo pred očami. Naučme sa viac načúvať farbám, tvarom a symbolom. Je ich veľa, ale keď im budeme pozorne načúvať, porozumieme im," myslí si.
Autorka prišla na vernisáž odetá v šatách pastelových farieb – prevažovala jemne fialová. Zvláštnosťou bolo, že väčšina jej priateľov, rodiny a známych jej darovala kytice ladené práve vo farbe fialky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj