Piešťany sa opäť hýbali

  • Spravodajstvo
  • 17. septembra 2009, 14:24
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Tretí ročník náučno-ekologického podujatia s názvom Piešťany v pohybe bol zameraný najmä na najmladšiu generáciu. Od rána na nich čakali v mestskom parku netradičné pohybové a vzdelávacie aktivity.

Kým v parku pobehovali malí školáci, na dvore Centra voľného času Ahoj si svoju zdatnosť skúšali ich starší kamaráti.
Malí odvážlivci sa pri Kolonádovom moste pozerali na svet z výškovej plošiny hasičského auta, iní sa zasa pokúšali trafiť terč prúdom vody z hadice. Mladí sokoliari z Bojníc predviedli deťom šikovnosť dravcov a milovníci lukostreľby naučili našu mlaď natiahnuť tetivu a svižne vystreliť šíp z luku.  Umeleckú kreativitu i ekologické myslenie uplatnili školáci nielen pri snovaní obrovskej pavučiny, ktorú im umelkyne zavesili medzi dva stromy, ale aj pri zhotovovaní rôznych drobných umeleckých predmetov.
Veľký záujem bol nielen o pekné vrtuľky, ale aj o vystrihovačky od papierového kráľa Karola Krčmára. Sympatický papierológ zdravil deti pozdravom: „Do strihania!“ Do začatého divadielka však organizátorom zapršalo a deti sa rozpŕchli naspäť do škôl.
Dopoludnia boli v parku okrem rôznych zábavno-poučných aktivít sprístupnené aj výstavy fotografií Motýle a iné živočíchy Piešťan a okolia ako aj Vzácne a cenné stromy Piešťan. Divadelné predstavenie s názvom Ako sa Otesanček polepšil napokon organizátori presunuli do mestskej knižnice.
Prúdy vody z oblohy však neprekážali študentom piešťanského gymnázia. Na prednáške riaditeľa Pravoslávnej akadémie Vilémov a ekológa Romana Jurigu v Piešťanskom informačnom centre sa dozvedeli, aké účinky má skleníkový efekt na životné prostredie ale napríklad aj to, že priemerný Slovák vyprodukuje ročne 11 tom odpadu.


Viac sa dozviete v novom vydaní Piešťanského týždňa. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav