Učia sa aj počas rekonštrukcie

  • Spravodajstvo
  • 16. septembra 2009, 11:31
  • Autor:(ad)

PIEŠŤANY – Hoci niektoré školy zostali po prázdninách z dôvodu rekonštrukcie zatvorené, žiaci zo Základnej školy na Brezovej ulici v Piešťanoch sa začali učiť aj počas stavebných prác.

Obnova našej najobsadenejšej školy, ktorá by mala stáť približne 1,4 milióna eur z fondov EÚ, zatiaľ pokračuje podľa plánu.
Podľa riaditeľky ZŠ Dany Tarasovičovej učebný proces práce neohrozia. „Máme až sedemsto detí, bolo príliš problematické ich presunúť na iné školy," hovorí. „Zatiaľ sa nikto nesťažoval, dostanú prakticky nové priestory." Narušené je iba stravovanie a telocvik. „Cvičíme na školskom dvore, musia obchádzať stavenisko a prezliekať sa v triedach. Obedy majú žiaci prvého stupňa zabezpečené na ZŠ F. E. Scherera a druhý stupeň sa stravuje na záhradníckej škole," pokračuje riaditeľka.
Počet stravníkov sa im preto znížil o stovku. Počas prázdnin dokončili interiéry – podlahy v triedach i v celej budove, sociálne zariadenia sú obložené novými obkladačkami. V súčasnosti robotníci pokračujú vo výmene okien a parapetných dosiek. Ďalej rekonštruujú kuchyňu, ktorú by mali dokončiť do polovice októbra. Nasledovať bude telocvičňa. Najviac času zaberie zatepľovanie fasády budovy, ktoré dodávateľ prác plánuje dokončiť do polovice novembra. Celá rekonštrukcia by mala byť hotová koncom kalendárneho roka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava