Blog Petra Remiša: Dalajláma na úesbéčku

  • Blogy / Blogy
  • 14. septembra 2009, 14:09
  • Autor:Peter Remiš

Čakal som na neho v salóniku hotela Crown Plaza. Pozlátené kľučky, perzské koberce, kožené sedačky. V kúte horel svietnik s kadidlom. Zrazu sa nehlučne otvorili dvere. Zbadal som muža v červenom rúchu a padol som na kolená. Vo dverách stál dalajláma.

Jeho Svätosť podišla ku mne a rukou mi naznačila, aby som si sadol.
„Nebudem chodiť okolo horúcej kaše,“ prehovoril na mňa s jemným indickým prízvukom. „Vybral som si vás, pretože máte vplyv. Prostredníctvom vás chceme tlmočiť posolstvo, ktoré pomôže Slovákom, tibetskému ľudu aj celému svetu.“
Chvíľu sme sa rozprávali o všeličom. Skoro nič si z toho ale nepamätám. Bol som ako v tranze. Po chvíli vošiel dnu ochrankár a oznámil dalajlámovi, že je čas na meditáciu. „Je mi ľúto, ale musím ísť,“ ospravedlnil sa svätý muž. „Pozdravujte mojich priateľov z Piešťan – Martina a Sláva. Nech sa niekedy zastavia.“
Zostal som v salóniku sám. Asi vám nemusím nič vysvetľovať. Celé telo sa mi triaslo vzrušením a cítil som neskutočný nával šťastia. Akoby som si šľahol džointa s redbulom, slivovicou a extázou odrazu.
Keď som sa spamätal, zistil som, že v dlani zvieram USB-kľúč. Doma som ho vložil laptopu. Obsahoval krátky textový fajl. Posolstvo 14. dalajlámu. Toto je jeho obsah:
1. Nekupujte si šuštiakové súpravy Made in China. Zbavíte svet jednej z najväčších obludností a zároveň oslabíte hospodárstvo našich okupantov
2. Pomôžte obnoviť svetovú rovnováhu medzi jing a jang. Ak ste muž, ihneď  prestaňte nosiť obtiahnuté cyklistické šortky. Je to proti prírode, dobrému vkusu, zdravému rozumu a feng šuej.
3. Vegetariánstvo, makrobiotika, vegánstvo, delená strava a všetky ostatné diéty sú skryté formy tyranie mysle. Osloboďte sa. Nirvána sa dá skôr dosiahnuť za stolom plným klobás, vína a zákuskov, ako zo sójovej gebuziny.
4. Všeobecné odporúčanie: Pošlite toto posolstvo desiatim priateľom a požiadajte ich, aby ho tiež poslali ďalším desiatim. Neprerušujte túto reťaz. Toho, kto ju preruší, postihne do roka a do dňa čínska kliatba.
 (Poznámka autora: Podľa internetových zdrojov je „čínska kliatba“ krycí názov pre kapustu s kokosom podľa receptu Dr. Bukovského. Bol by v tom čert, aby vás po takej delikatese neroztrhalo na cimpr-campr.)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav