Pozrite sa: Videodenník zo Cinematiku

  • Spravodajstvo
  • 11. septembra 2009, 09:32
  • Autor:red

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY – Prvý deň plný filmových predstavení na festivale Cinematik máme za sebou. Piešťanský týždeň sa rozprával s riaditeľom festivalu Tomášom Klenovským o štvrtom, aktuálnom ročníku prehliadky filmov v Piešťanoch.

Cinematik v Piešťanoch si už našiel svoje stabilné miesto. Tento rok ste stavili na tému vlkolak, neplánovali ste pripraviť úvodnú scénu na otváracom ceremoniáli práve na túto tému
Pôvodne sme plánovali festival otvoriť novým slovenským filmom Jánošík. Tento film však patrí poľskému producentovi , ktorý ho pred uvedením na Cinematiku stiahol. Z toho dôvodu sme zaradili francúzsky film Paríž 36. Tejto téme sme prispôsobili aj úvodnú scénku otváracieho ceremoniálu.
Vráťme sa k téme vlkolak. Spomínali ste, že chalanom, ktorí pripravujú videodenníky a propagačné videá, sa táto téma páčila.
Áno, sme radi, že na prípravu zvučiek máme tento stabilný tím. Každý rok pripravujeme k festivalu novú zvučku. Chalani mi spomínali, že k téme vlkolak pripravili ešte pred začiatkom festivalu videodenník. Najprv som mal aj obavy, pretože v Piešťanoch behali s kamerou a pýtali sa miestnych ľudí či v meste nevideli vlkolaka menom Viktor Vlkodav Varga. Do istej miery som sa obával aj toho, či to nevyznie ako šírenie poplašnej správy, ale aj takýmto spôsobom chalani posunuli tému tohtoročnej sekcie Za hranicou kultu o kus ďalej.
Sobotná noc bude patriť všetkým milovníkom hororových príbehov. V kine Fontána sa uskutoční od 23.00 Desivá noc vlkolakov. Premietať sa budú tri filmy s touto tematikou.
Pozrite si videodenníky z prvých dní festivalu.


Viac o filmovom festivale Cinematik sa dozviete v novom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav