Prehra i víťazstvo hokejistov ŠHK za riekou Moravou

  • Hokej / Šport
  • 10. septembra 2009, 10:34
  • Autor:Jaroslav Vrábel

Prvoligoví hokejisti ŠHK 37 Piešťany zohrali minulý týždeň ďalšie dva medzinárodné prípravné zápasy. Tentoraz sa predstavili za riekou Moravou, kde najskôr prehrali vo Valašskom Meziříčí 2:4 a potom vyhrali vo Vsetíne 6:1. Vo Val. Meziříčí začali zápas lepšie domáci, ktorí sa už v 2. min ujali vedenia.

Piešťanci v polovici tretiny vyrovnali hru a v 16. min aj skóre, keď Peško krásnou strelou do horného rohu bránky nedal šancu domácemu brankárovi. Sekundu pred odchodom do šatní však strhli domáci vedenie na svoju stranu. V snahe o vyrovnanie nasadili hostia v druhej tretine vysoké tempo, ale domáci gólman čaroval. Bezmocný bol až v 26. min po strele Kadrabu.
V záverečnej časti mali Valasi trocha viac z hry a v 45. min išli znova do vedenia. Po tomto góle sa však zápas zmenil na boxerský ring. Dôsledkom toho bola kuriózna situácia, keď v jednej chvíli sedelo na trestnej lavici až päť hráčov ŠHK 37. To domáci hráči využili v 48. min na strelenie štvrtého gólu. Tretiny: 2:1, 0:1, 2:0.

Vo Vsetíne boli Piešťanci úspešnejší, keď oplatili Moravákom domácu prehru 0:3 aj s úrokmi. Vsetínčania sa síce v 15. min ujali vedenia, ale už o pár sekúnd Učen po prihrávke Chyla vyrovnal. Domáci mali v prvej tretine viac z hry, no hostí podržal výborný brankár Tomek. Druhá časť zápasu bola tiež vyrovnaná, no strelecky bol úspešný len hosťujúci Rosa – 1:2. Záverečná tretina už vyznela jednoznačne pre Piešťancov, ktorí v nej dali štyri góly.
Úspešnými strelcami boli dvakrát Peško, raz R. Kolník a Kadraba. Tretiny: 1:1, 0:1, 0:4. Zostava ŠHK 37 Piešťany: Tomek – Ka-lafút, Bučka, Filip, A. Kolník, Blaško, Grman – Kadraba, R. Kolník, Lušňák – Klčo, Mikušovič, Mucha – Rybárik, Peško, Fabok – Grunner, Učen, Chylo. Vo Vsetíne nehrali A. Kolník, Grman a Klčo, namiesto nich si zahrali Baron, Mrázik, Pupák, Románek a Rosa. V utorok 8. septembra o 18.00 h privítajú Piešťanci na domácom ľade hokejistov z Valašského Meziříčí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava