Titul získala Beky – Kráska z útulku

  • Spravodajstvo
  • 9. septembra 2009, 11:24
  • Autor:A. Drahovská

PIEŠŤANY – Absolútnym víťazom ôsmeho ročníka súťaže Piešťanský oriešok sa stala fenka Beky, ktorú si Klaudia Vaculová a jej mamina Adriana asi pred polrokom vzali z tunajšieho útulku.

Psíka počas akcie, konanej v nedeľu popoludní v mestskom parku, ocenilo najviac návštevníkov. Na pódiu Hudobného pavilónu i na neďalekom trávniku predvádzalo svoju šikovnosť 38 krížencov. „Prišli naozaj z rôznych kútov Slovenska, okrem Piešťan napríklad z Brestovian, Hornej Stredy, Horných Orešian, ale aj z Dunajskej Stredy, Senice, Dolnej Krupej a Bratislavy," hovorí dobrovoľníčka Diana Sixtová z Piešťan. Hrdí majitelia dokázali, že ich miláčikovia nie sú žiadne „béčka".
Súťažilo sa v štyroch kategóriách: psie bábätká – puppy, junior, open a senior. Psíky podávali labku, robili kolotoč či mŕtvolku, vedeli sa aj zabaliť do deky, dať pusu majiteľke či predviesť dog dancing – psí tanec. Výhercov jednotlivých kategórií a najsympatickejšieho orieška vyberali diváci tajným hlasovaním.
Fenka Beky, ktorá si odniesla titul Piešťanského orieška, zvíťazila aj v kategórii psích bábätiek od 4 do 9 mesiacov, ďalšie prvenstvá patrili jazvečíkom: medzi 9-24-mesačnými juniormi vyhral Toby z Trnavy, v skupine open od jedného do sedem rokov si prvú cenu odniesol dlhosrstý jazvečík Ben z Hornej Stredy a zo seniorov od sedem rokov najviac zabodovala Nelinka z Piešťan.
Organizátori zo Slobody zvierat pripravili pre účastníkov aj sto cien do tomboly. Počas prestávok si mohli pozrieť ukážky profeionálneho výcviku agility či canisterapie.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín