Režisér Taxidermie osobne uvedie svoju novinku

  • Spravodajstvo
  • 7. septembra 2009, 12:03
  • Autor:

PIEŠŤANY – Veľký talent s povesťou jedného z najoriginálnejších mladých režisérov György Pálfi zavíta na Cinematik a v sobotu 12.9. 2009 o 17:00 tu osobne uvedie svoj najnovší film Nebudem tvojim kamarátom / Nie som tvoj kamarát.

György Pálfi vyštudoval réžiu na Vysokej škole divadelného a filmového umenia v Budapešti pod pedagogickým vedením Sándora Simó. Upozornil na seba už počas štúdia – najmä stredometrážnym filmom A Hal. Už svojim celovečerným debutom Hukkle sa dostal do medzinárodného povedomia a získal zaň množstvo ocenení po celom svete. S pozitívnym prijatím sa stretol aj Pálfiho príspevok do poviedkovej snímky Autobus prišiel, realizovanej nastupujúcou generáciou maďarských filmárov. V Pálfim nakrútenom segmente Šaman verzus Ikarus, bojuje budapeštiansky superhrdina proti zloduchovi, snažiacemu sa pomocou Ikarusov (áno, tých autobusov) uskutočniť svoj plán na zničenie slnka.
To, že patrí medzi renomovaných tvorcov svetovej úrovne, Pálfi definitívne potvrdil svojim druhým celovečerným filmom Taxidermia. Túto nevídanú satiru plnú brutálneho čierneho humoru a bizarností, hýriacu vizuálnymi nápadmi doslova v každom zábere, iste netreba filmovým fanúšikom zvlášť predstavovať.
Svojou zatiaľ poslednou snímkou Nebudem tvojim kamarátom / Nie som tvoj kamarát mladý režisér pravdepodobne splnil to, čo väčšina divákov od neho očakávala. Opäť prišiel s niečím novým – pre niekoho možno dokonca prekvapivým – pričom zostal verný sám sebe a zároveň ukázal svoju všestrannosť.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín