Na kolesách proti rakovine pôjdu aj Piešťany

  • Spravodajstvo
  • 6. septembra 2009, 20:41
  • Autor:red

PIEŠŤANY – Piešťany sa v pondelok 7.septembra zapoja do projektu Na kolesách proti rakovine, ktorý na Slovensku prebieha už od roku 2003. Do mesta zavíta mobilné fitnes – 6 stacionárnych bicyklov a cvičiteľ s hudbou.

Aktivita je určená pre všetky vekové kategórie. Bicykle budú zaznamenávať vzdialenosť a dobrovoľníci spočítajú zapojených ľudí. Celé podujatie potrvá tri hodiny.
Na záver sa sčíta vzdialenosť zo všetkých bicyklov a počty ľudí. Výsledky budú pravidelne uverejňované na web stránke Slovenského paralympijského výboru. Do aktivity budú zapojené i významné osobnosti regiónu, celoslovensky známe osobnosti a paralympijskí športovci.
Zakladateľom kampane Na kolesách proti rakovine bol víťaz Paralympijských hier Sydney 2000 v dráhovej cyklistike – Radovan Kaufman. Pri jej zrode  v roku 2003 Radovan intenzívne pomáhal, avšak ešte počas nej prehral svoj boj s rakovinou a zomrel vo veku 25 rokov.
Cieľom kampane je okrem zbierania finančných prostriedkov aj osveta a vyzdvihnutie športovej stránky celého projektu. Jej podstatou je totiž prejsť stanovenú symbolickú trasu na nemotorovom kolieskovom prostriedku alebo zapojiť sa do aktivity „Mobilné fitnes“ a prispieť tak aktívnou formou do boja proti rakovine. 
Kampaň Na kolesách proti rakovine prispela doteraz Nadácii Výskum rakoviny na zakúpenie niekoľkých dôležitých prístrojov  sumou viac ako 4,2 mil. Sk (139 400 Eur).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav