Rozkopávky budú pokračovať až do zimy

  • Spravodajstvo
  • 5. septembra 2009, 09:22
  • Autor:ip/yust

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY – Veľké množstvo rozkopaných ulíc a ciest v súčasnosti zaznamenali obyvatelia viacerých častí Piešťan.

Ako Piešťanský týždeň informoval už v minulých číslach, na ulici A. Hlinku, sídliskách Juh a Adam Trajan ukladajú káble pre telefóny a internet.
K ďalším rozsiahlym rozkopávkam, ktoré je v meste možné vidieť patrí výmena elektrického vedenia a plynového potrubia. Rozkopávky, ktoré súvisia s ukladaním optických káblov, rozvodov televízie a internetu budú pokračovať priebežne.
„Jednou z požiadaviek mesta je, že spoločnosti, ktoré realizujú rozkopávky nezačnú ďalšiu etapu, kým určitá časť nie je kompletne dokončená aj s povrchovou úpravou,“ hovorí Beáta Palkechová referentka pre dopravu a technickú infraštruktúru.
Rozkopané sú napríklad aj chodníky pri novom kruhovom objazd na Radlinského ulici. Pokračujú tu práce na výmene elektrických káblov. Okrem Radlinského pôjdu cez Bernolákovu, Námestie SNP až po ulicu Kollárova.
Termín ukončenia prác na týchto uliciach je stanovený na 12. septembra. Do tohto termínu budú mať ľudia, ktorí bývajú v  blízkosti radnice, vzhľadom na rozsiahlosť rozkopávok, sťažený prístup do domov.
Podľa Beáty Palkechovej, odhalený pás výkopu na Kúpeľnej a na ulici Alexandra Dubčeka, kde vymieňali potrubie plynári a v súčasnosti ho zakrýva iba biely štrk, zaasfaltujú až po dokončení prípojok jednotlivých domácností na plynové potrubie.
„Zimná údržba začína už od 15. novembra. Nepredpokladáme, že by sa po tomto termíne mali realizovať ďalšie rozkopávky. V prípade, že by sa však stala nejaká havária, musíme však pristúpiť k výkopovým prácam bez ohľadu na obdobie,“ dopĺňa na záver B. Palkechová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava