V Moravskom pohári získali dve medaily

  • Šport / Ostatné športy
  • 3. septembra 2009, 10:29
  • Autor:Štefan Gregorička

Štvrté kolo medzinárodného Moravského pohára motokár, ktorý je v triedach Parilla 60, Roatax junior, Rotax Max a ICC 125 aj majstrovstvami Slovenska, sa jazdilo pred týždňom v Sosnovej pri Českej Lípe. O body bojovalo 167 pretekárov z Česka, Slovenska, Rakúska, Maďarska, Poľska a Nemecka.

Z jazdcov z nášho okresu vyhral Pavol Táborský kategóriu Baby 60 pred Čechom Kořeným a Maďarom Vaskoóm a upevnil si vedenie v celkovom hodnotení. V kategórii Parilla 60 skončil štvrtý a celkovo je tretí pred Poliakom Kurowskim. V kategórii ICA100 junior si výborne viedla Timea Glossová, ktorá to na náročnom okruhu nakoniec dotiahla na stupne víťazov, keď skončila pred Marekom Chromým tretia. Marek síce vyhral meraný tréning, ale už v prvej rozjazde musel odstúpiť pre poruchu stroja.
Druhú síce vyhral, ale v tretej mal opäť problémy s motokárou a napokon dojazdil na piatom mieste. V celkovom poradí je však Chromý stále prvý, no jeho náskok pred Čechom Pospíšilom sa znížil na rozdiel bodu. Glossová je celkovo štvrtá. Menej sa našim jazdcom darilo v kráľovskej triede ICC 125 – Daniel Summer skončil deviaty a Martin Bosák desiaty.
Celkovo patri Bosákovi tretia a Summerovi štvrtá priečka. „Preteky v Českej Lípe mali po všetkých stránkach vysokú úroveň, o čom svedčí aj účasť viacerých jazdcov so skúsenosťami z pretekov svetového a európskeho formátu na čele s vicemajstrom Európy Patrikom Hájkom. Jazdu v motokáre si vyskúšal aj známy český herec Otakar Brousek," prezradil nám Pavol Taborský starší.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel