Piešťanský tenis na US Open zastupuje len Rybáriková

  • Šport / Tenis
  • 3. septembra 2009, 10:56
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY/NEW YORK – Najlepší svetoví tenisti majú pred sebou záverečný grandslamový turnaj roka – US Open. Ten sa na dvorcoch vo Flushing Meadows začal v New Yorku už v pondelok. Piešťanské farby na turnaji reprezentuje len Magdaléna Rybáriková.

Pôvodne mala štartovať aj Dominika Cibulková, no pre únavovú zlomeninu rebra sa musela odhlásiť. Tretím do partie mohol byť Lukáš Lacko, ale ten skončil už vo finále kvalifikácie. Cibulková nehrala pre zranenie ani na turnaji v New Havene, kde bola pôvodne nasadenou sedmičkou. Na tomto 600-tisíc dolárovom turnaji, ktorý je generálkou na US Open, sa však darilo Magdaléne Rybárikovej.
Hráčka TK Kúpele Piešťany sa síce dostala do hlavnej súťaže z kvalifikácie, v ktorej postupne zdolala Rusku Lapuščenkovú 6:0, 6:0, Ukrajinku Kutuzovovú 6:4, 6:1 a Rumunku Galovicovú 6:4, 7:6, no v dobrých výkonoch pokračovala aj v hlavnej súťaži. Najskôr si poradila po setoch 6:4, 6:4 s Taliankou Schiavoneovou a v druhom kole zdolala aj šiestu nasadenú Francúzku Bartoliovú 1:6, 7:6, 2:0. Rybáriková sa v tomto zápase ukázala ako veľká bojovníčka, keď po prehratom prvom sete prehrávala v druhom už 3:5, ale napokon ho získala v tajbrejku.
V rozhodujúcom sete sa Bartoliová za stavu 0:2 zranila a zápas vzdala. Vo štvrťfinále však naša hráčka nestačila na turnajovú trojku, Talianku Pennettovú, ktorej podľahla hladko 2:6, 2:6. Za postup do štvrťfinále získala Rybáriková do rebríčka WTA 120 bodov. Lukáš Lacko bojoval o účasť v hlavnej súťaži US Open v trojkolovej kvalifikácii. V jej úvodnom kole si poradil s Japoncom Sugitom po setoch 6:4, 6:1, v druhom vyradil Belgičana Martensa, nad ktorým vyhral 6:7, 6:2, 6:2, no vo finále kvalifikácie prehral s Kanaďanom Polanským 3:6, 4:6.
Tento zápas sa hral až dva dni, pretože v piatok ho v druhom sete za stavu 5:4 pre Kanaďana pre dážď prerušili a dohrával sa až v sobotu. V dohrávke už Polanský nezaváhal a druhý set dotiahol do víťazného konca. Lacko tak zostal tesne pred bránami US Open…

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín