Na Cinematiku sa prebudia vlkolaci

  • Spravodajstvo
  • 3. septembra 2009, 09:23
  • Autor:ts/red

PIEŠŤANY – Tematická polnočná sekcia Medzinárodného filmového festivalu Cinematik v Piešťanoch – Za hranicou kultu prináša každoročne festivalovému publiku filmy, ktoré by divák ťažko hľadal v bežnom kine.

Tentoraz sa bližšie pozrie na ostré tesáky VLKOLAKom.Polnočná prehliadka začína veľmi zvláštnou a atmosférickou rozprávkou pre dospelých pod názvom Spoločenstvo vlkov od uznávaného režiséra umeleckých filmov Neila Jordana.
Kanadským filmovým zástupcom je feministická vlkolakovská trilógia o dvoch sestrách Ginger a Brigitte: Moja sestra vlkolak je sondou do problémov dospievania dievčat na nudnom kanadskom predmestí; Moja sestra vlkolak 2 je zas o temných stránkach života dospievajúcich dievčat  a prequel Moja sestra vlkolak 3: Začiatok nás vracia do obdobia kolonizácie Kanady na začiatku 19. storočia, kde ženy nemali vo vtedajšej spoločnosti na ružiach ustlané.
Ďalším britským kúskom je testosterónová a adrenalínom nadupaná akcia zo Škótskej vysočiny Psí vojaci od Neila Marshalla.
Americká tínedžerská vyvražďovačka Veľký zlý vlk nás upozorní na to, že je obzvlášť nebezpečné chodiť za splnu mesiaca do chatky svojho nevlastného otca.
Americká romantická komédia o tom, čo by sa stalo, keby sa mierumilovný vlk zmenil na krvilačného človeka a ešte k tomu sa zamiloval do bystrého dievčaťa Audie a Vlk bude mať na CINEMATIKu exkluzívnu európsku premiéru.
Novozélandský príspevok do tejto filmovej svorky Čierne ovce je zas šikovnou hrou so žánrom, kde geneticky zmutované ovce ohrozujú ľudí na odľahlej farme.
V sobotu 12. septembra 2009 bude v kine Fontána VLKOLAKOVSKÁ FILMOVÁ NOC, ktorá je určená len pre tých najvytrvalejších a najodvážnejších fanúšikov hororu. Začne o 23:00 filmom Moje sestra vlkolak, nasledovať budú Psí vojaci (cca 1:00 ráno) a ukončí ju projekcia filmu Veľký zlý vlk (začiatok o cca 3:00 ráno) okolo 5:30 ráno v nedeľu. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav