Hokejisti ŠHK 37 s ďalším extraligovým skalpom

  • Hokej / Šport
  • 3. septembra 2009, 11:06
  • Autor:Jaroslav Vrábel

PIEŠŤANY – Piešťanskí prvoligoví hokejisti získali v príprave na nový ročník súťaže skalp ďalšieho extraligistu, keď po víťazstve 3:1 v Žiline zdolali v utorok doma rovnakým výsledkom Nitru. Vo štvrtok potom prehrali v medzinárodnom zápase so Vsetínom 0:3. Nitru viedol v Piešťanoch ako kapitán odchovanec ŠHK 37 Henrich Ručkay.

Domácim to neprekážalo a od začiatku sa nebojácne pustili do súpera z najvyššej súťaže. Hra mala spád a rušno bolo pred obomi bránkami. Napriek tomu si gólmani v prvej časti udržali čisté konto. V 27. min sa hostia ujali vedenia, no domáci v 29. min vyrovnali, keď po spolupráci s Peškom a Pupákom skóroval Rybárik. O osem minút neskôr dal po prihrávke Učňa vedúci gól Piešťan Románek. Aj v tretej časti mala hra rezké tempo, ale gólovo sa presadil už len domáci Pupák. Tretiny: 0:0, 2:1, 1:0.

Vo štvrtok hral v Piešťanoch ďalší atraktívny súper, šesťnásobný majster Česka, VHK Vsetín. V zápase s ním sa domácim nedarilo. Viazla súhra, presnosť v prihrávkach i premieňanie vyložených šancí. Vsetín hrá teraz len druhú českú ligu, no i tak bol nad sily piešťanských hokejistov. Tretiny: 0:2, 0:0, 0:1. Zostava ŠHK 37: Tomek – Baron, Bučka, R. Filip, A. Kolník, Kalafút, Grman, Blaško, Mrázik – Mucha, Učen, Chylo – Románek, Šúrek, Kadraba – Pupák Peško, Rybárik -Klčo, Fabok, Uhrík. Vo štvrtok chytal Kubo, v obrane nastúpil Mikušovič a v útoku Lušňák a Grunner. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava