Zastupiteľstvo aj o rozpočte

  • Spravodajstvo
  • 1. septembra 2009, 14:54
  • Autor:ad

PIEŠŤANY – Program rokovania štvrtkového Mestského zastupiteľstva v Piešťanoch obsahuje 21 bodov. Poslanci budú okrem iného schvaľovať štatúty klubov dôchodcov, domovov a zariadení opatrovateľských služieb.

Ďalej je naplánované aj vyraďovanie nefunkčného a opotrebovaného mestského majetku v hodnote 150-tisíc eur.
Rozhodnú tiež o zásadách finančného a majetkového hospodárenia mesta, zmene rozpočtu a novej linke na Lodenicu. V zozname vyraďovaného majetku sa nachádza napríklad vybavenie kancelárií, šatní a technické zariadenie zo zimného štadióna, nábytok a inventár z jaslí, Domumu či Jedálne pre dôchodcov.
Ďalej sú tu i dve nefunkčné kamery MsP a niekoľko hasiacich prístrojov. Vyraďovať budú tiež šesť čakární mestskej autobusovej dopravy a unimobunku na trhovisku Adam Trajan. Na programe má zastupiteľstvo i návrh dodatku k zásadám finančného hospodárenia, podľa ktorého bude mesto namiesto štvrťročného hodnotenia vyhodnocovať rozpočet iba raz ročne. Zmena sa týka aj kapitálových príjmov, ktoré by radnica mohla použiť na bežné výdavky do konca roku 2010.
Počas trinásteho bodu rokovania budú poslanci meniť rozpočet. Mesto navrhuje dve alternatívy. Podľa prvej ide o zvýšenie nákladov o 4160 eur na opravu havarijného stavu kanalizácie a vodovodu v Zariadení sociálnych služieb na Kalinčiakovej ulici, prekleňovací úver na rekonštrukciu ZŠ Brezová vo výške 1,5 mil. eur, ktorý bude splatený z fondov EÚ a schválenie schodku rozpočtu v sume 198-tisíc eur.
Do druhej alternatívy zaradili i úver na investičné akcie – revitalizácia potoka Dubová, nasvietenie priechodu pre chodcov pri Bille a rekonštrukciu križovatky Mojmírova-Vodárenská-Hoštáky – v celkovej sume 422 559 eur. Nasledovať bude rozšírenie autobusových liniek na novovznikajúce sídlisko Lodenica, o ktoré požiadali jeho obyvatelia. Riešením by malo byť predĺženie trás autobusov číslo 3, 5, 4 a 11.
Pred záverom zasadnutia poslanecký zbor rozhodne o nových zásadách hospodárenia s mestským majetkom, dodatku k metodike o určovaní cien pri prevode pozemkov. Ceny podľa metodiky by tak mali používať iba v prípadoch „hodných osobitného zreteľa" a inak bude mesto vychádzať zo znaleckých odhadov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek