Peniaze na Evu mesto nenašlo!

  • Spravodajstvo
  • 1. septembra 2009, 14:50
  • Autor:ad

PIEŠŤANY – Financie na dotáciu straty Klubu vodného póla Piešťany pri prevádzkovaní kúpaliska Eva vo výške 45-tisíc eur mesto zatiaľ nenašlo.

Požiadavka pólistov sa tak nedostala do trinásteho bodu programu štvrtkového zasadnutia mestského zastupiteľstva – o zmene rozpočtu. Posledné slovo však budú mať poslanci, ktorí môžu predložený návrh zmeniť. Zástupcovia Klubu vodného póla (KVP) Piešťany sú zo situácie viac ako sklamaní. „Ak dotáciu nedostaneme, táto skutočnosť nás pravdepodobne prinúti predčasne zatvoriť kúpalisko, " hovorí Ján Adamkovič z KVP. „Nenaplnia sa naše snahy o poskytnutí kúpaliska všetkým školám v okrese. Chceli sme tak podporiť plaveckú zdatnosť mládeže a poskytnúť možnosť zdravého športovania pre obyvateľov a návštevníkov Piešťan.
Je smutné, že najznámejší mestský symbol nikomu nebude chýbať!" Podľa prednostky Mestského úradu v Piešťanoch Denisy Bartošovej sú dôvodom, prečo dotáciu nenavrhli, najmä chýbajúce financie z daní, kde predpokladajú výpadok viac ako 700-tisíc eur a krízový rozpočet. Napriek úsporným opatreniam v ňom počítajú so schodkom okolo 200-tisíc eur. „V prvom rade musíme uspokojiť požiadavky zo zákona, a tými sú napríklad vykrytie straty mestskej autobusovej dopravy, ktorá bude zrejme vyššia, ako sme plánovali v rozpočte."
Krytie straty z úveru rovnako neprichádza do úvahy, pretože v prípade kúpaliska nejde o majetok mesta. Okrem toho sa mestu zatiaľ nepodarilo predať majetok vo výške 300-tisíc eur, s ktorými tiež rátali. Reálnejšie čísla bude samospráva podľa D. Bartošovej však vedieť až v novembri.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav