Víťazstvo i prehra hokejistov

  • Hokej / Šport
  • 31. augusta 2009, 11:11
  • Autor:Jaroslav Vrábel

Prvoligoví hokejisti ŠHK 37 Piešťany zohrali minulý týždeň dva prípravné zápasy na domácom ľade. V utorok zdolali Hodonín 3:0, vo štvrtok prehrali s Topoľčanmi 2:3. Po víťazstve 5:4 po predĺžení v Hodoníne zdolali Piešťanci svojho moravského súpera aj na domácom ľade.

Vo vyrovnanej prvej tretine padol iba jeden gól a jeho autorom bol v 16. min pri vlastnom oslabení Mikušovič. V druhej časti sa hostia snažili skóre vyrovnať, ale pribrzdil ich v 29. min Šúrek, ktorý dal po prihrávke Rybárika druhý gól. V 34. min využil samostatnú akciu Pupák, ktorý zvýšil na 3:0 pre domácich. V poslednej časti sa vďaka viacerým vylúčeniam hra zbytočne kúskovala, no skóre sa už nezmenilo. Tomek v bránke Piešťan nepustil z 30 striel na svoju bránku za svoj chrbát ani jednu. Tretiny: 1:0, 2:0, 0:0.

Vo štvrtkovom zápase proti Topoľčanom sa v zostave domácich po dvoch rokoch objavil v obrane aj Richard Filip. Prvá tretina bola jasne v réžii Piešťancov. Tí ju však vyjadrili iba jediným gólom z hokejky Šúreka a viacero ďalších šanci zverenci trénerov Milana Klementa a Romana Sýkoru nevyužili. V druhej časti nechávali domáci hosťom priveľa voľného priestoru, čo tí využili v 27. min na vyrovnanie. Aj po góle mali hostia pred bránkou Kuba dostatok voľného priestoru, a za necelé dve minúty dali ďalšie dva góly.
Piešťany potom zapli na plné obrátky a v 39. min po akcii Tercha-Učen znížil Pupák na 2:3. V tretej tretine už gól nepadol, hoci najmä domáci mali niekoľko vyložených šancí. Po stretnutí tréner domácich znížil počet obrancov pre nový ročník prvej ligy o Trenčana Ružičku, Novozámčana Terchu a po dvoch sezónach odchádza z Piešťan aj Greň. Tretiny: 1:0, 1:3, 0:0.
Zostava ŠHK 37 Piešťany: Tomek – Baron, Bučka, Tercha, A. Kolník, Kalafút, Grman, Greň, Ružička – Mucha, Mikušovič, Chylo – Rybárik, Šúrek, Kadraba – Pupák, Učeň, Fabok – Klčo, Blaško, Rosa – Uhrík. Vo štvrtok chytal Kubo, ďalej nastúpili aj R. Filip, Ružička, Románek a Peško.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel