Juniori splnili vo Francúzsku výkonnostný cieľ

  • Veslovanie / Šport
  • 31. augusta 2009, 10:55
  • Autor:Ján Kraic

PIEŠŤANY/BRIVE LA GAILLARDE – Na juniorských majstrovstvách sveta vo veslovaní vo francúzskom Brive-la-Gaillarde sa predstavili v dvojskife aj Daniel Kraic a Matej Šmída z VK Sĺňava Piešťany. Hoci sú iba ľahkými váhami, v juniorských kategóriách musia štartovať spolu s ťažkými váhami.

Napriek tomu splnili stanovený cieľ – skončiť v prvej polovici štartovného poľa. Pre piešťanskú posádku to znamenalo prebojovať sa v konkurencii 34 lodí do C-finále. V rozjazde mali za súperov domácich Francúzov, minuloročných medailistov Litovcov, Chorvátov, Izraelčanov a Arménov. Napriek svojmu doteraz najlepšiemu času (6:51,39 min) priamo do štvrťfinále nepostúpili a štvrté miesto ich posunulo do opráv. Z nich však po bojovnom výkone postúpili do štvrťfinále a z neho spolu s Čechmi a Portugalcami do bojov o 13.-24. miesto.

Rozhodujúcim dňom majstrovstiev bol pre našich piatok 7. augusta, keď nastúpili do boja o postup do C-finále. Čas 6:45,62 min im stačil na postup do neho z tretieho miesta za Bulharmi a Belgičanmi. Chorvátom však vrátili prehru z rozjazdy, navyše ich zdolali o takmer štyri sekundy. Ešte v ten istý deň sa išlo aj C-finále. Po tretí raz zlepšený čas 6:42,40 min stačil našim na piate miesto. Celkovým 17. miestom zároveň splnili cieľ, s ktorým odchádzali na MS J. Pre Kraica so Šmídom to bol zároveň posledný šampionát medzi juniormi. Od budúcej sezóny budú súťažiť medzi seniormi do 23 rokov.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín