Cyklistickí zjazdári z Piešťan získali tri medaily

  • Šport / Ostatné športy
  • 31. augusta 2009, 10:08
  • Autor:Š. Gregorička

PIEŠŤANY – V tohtoročnej sezóne si úspešne počínajú cyklisti – zjazdári z klubu Novatec RT Piešťany. Na nedávnych majstrovstvách Slovenska získali tri medaily – dve zlaté a jednu bronzovú.

Na Kubínskej holi sa predstavilo v piešťanskom drese 11 cyklistov, medzi nimi aj posily zo Žiliny. A práve vďaka nim si Piešťanci vybojovali dva tituly. Peter Halagan sa stal majstrom v kategórii žiakov a Martin Knapec vyhral kategóriu juniorov. Tretiu medailu, s bronzovým leskom, získal v kategórii mužov Elite Lukáš Učeň.

Najskúsenejší spomedzi piešťanských jazdcov sa predstavil medzi mužmi po prvý raz. „Som rád, že sme sa presadili nielen v mládežníckych kategóriách, ale že aj mne vyšla premiéra medzi mužmi. Z ostatných našich sa najlepšie umiestnili medzi mužmi Vladimír Tichý a Matej Laktiš, ktorí skončili na dvanástom a trinástom mieste.
Z juniorov bol Dominik Žažo šestnásty a Kamil Beláň sedemnásty," povedal nám Lukáš Učeň. Ten má v tejto sezóne na svojom konte aj tretie miesto z pretekov vo fourcrosse vo Valčianskej doline (Michal Wiesenganger tam skončil deviaty). Okrem domácich pretekov sa Učeň v premiérovej sezóne medzi mužmi predstavil aj na medzinárodných pretekoch v Česku a Poľsku i na podujatí Svetového pohára v Slovinskom Maribore.
„Tam sme súťažili na náročnej zjazdovke, kde v zime mávajú preteky v zjazde Svetového pohára aj lyžiari. Som rád, že v silnej konkurencii som skončil v prostriedku štartovného poľa," dodal L. Učeň, na ktorého čakajú v závere sezóny ešte preteky v rakúskom Schladmingu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava