Adam Ďurica uviedol mamine obrazy

  • Kultúra a spoločnosť
  • 31. augusta 2009, 09:12
  • Autor:V. Dusíková

PIEŠŤANY – Kolekciu štyridsiatich obrazov maliarky Mileny Ďuricovej si môžete až do konca augusta prezrieť v piešťanskej Galérii Fontána. Vernisáž svojej mamy uviedol piesňami talentovaný spevák a hudobník Adam Ďurica, objav roka 2008 v speváckej súťaži Slávik.

Na klávesoch ho sprevádzal Martin Cibuľka. Kurátorom výstavy bol Miloš Kunkel. Maliarka Milena Ďuricová sa začala maľbe venovať len pred pár rokmi. Vyštudovala totiž pedagogiku a dovtedy trávila čas pred katedrou. No len čo v Piešťanoch v roku 2001 odštartovala kariéru maliarky, začala sa naplno venovať výtvarníctvu.
Vo Fontáne táto umelkyňa vystavuje kolekciu 40 obrazov vytvorených
technikou maľby špachtľou v kombinácii oleja a akrylu. Sú nežné, optimistické a najmä rýdzo ženské. Zaujmú vás nielen portréty, ale aj krajinky, zátišia s kvetmi, ženské akty i svet cirkusu. Obdivovať môžete nielen obrazy inšpirované oravskou prírodou – Pri starom mlyne a Chalupy, ale aj jej Zátišie, Slnečnice, Kyticu makov, či svet mímov, harlekýnov, alebo jej obrazy, odzrkadľujúce diskrétny ženský svet. Je plný krásy, radosti, svetla i erotiky. Na otázku, ktoré diela sú jej najobľúbenejšie, Milena prezradila: „Asi tie, ktoré som namaľovala špeciálne na túto výstavu. Volajú sa Tri grácie a Tri kamarátky." Najlepšie priateľky sprevádzali Milenu aj na vernisáž.
Milena Ďuricová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav