Rybáriková skončila v New Haven vo štvrťfinále

  • Šport / Tenis
  • 28. augusta 2009, 10:19
  • Autor:tasr/red

PIEŠŤANY/NEW HAVEN – Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nepostúpila do semifinále dvojhry na turnaji WTA v americkom New Havene s dotáciou 600.000 dolárov.

V pozícii kvalifikantky prehrala vo štvrťfinále s nasadenou trojkou Taliankou Flaviou Pennettovou hladko v dvoch setoch 2:6 a 2:6. Svetová desiatka tak odplatila slovenskej trojke prehru z januárového turnaja v tasmánskom Hobarte.
Rybáriková nastúpila na zápas s Pennettovou necelých 18 hodín po tom, ako v osemfinále vyradila Francúzku Marion Bartoliovú a únava zohrala svoju úlohu. "Neposlúchali ma hlavne nohy. Proti takej kvalitnej hráčke, akou je Pennettová, sa musíte výborne pohybovať, no ja som bola počas celého zápasu akási stuhnutá. Nebol to z mojej strany ani zďaleka taký výkon ako proti Bartoliovej, i keď ťažko povedať, či by taký dnes stačil na v životnej forme hrajúcu Pennettovú. V noci som toho veľa nenaspala, keďže môj duel proti Marion sa skončil až po polnoci miestneho času, cítila som sa na kurte unavená," povedala Rybáriková, ktorá však vyslovila s celkovým vystúpením v New Havene spokojnosť.
V generálke na záverečný grandslamový turnaj roka US Open vyhrala zverenka trénera Mojmíra Mihala vrátane kvalifikácie päť zápasov. Zo štátu Connecticut si odnáša prémiu 15.100 dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne 120 bodov. "Bol to z mojej strany výborný turnaj. Zdolala som kvalitné hráčky na čele s Bartoliovou a dobre som sa rozohrala pred US Open. Vo Flushing Meadows sa na základe žrebu stretnem v úvodnom kole s kvalifikantkou. Musím si počkať do soboty, kto bude mojou súperkou, no určite ma nečaká ľahký zápas. Moja protivníčka bude rozohratá z kvalifikácie a ja sa po turnaji v New Havene cítim dosť unavená. Verím však, že stihnem zregenerovať a načerpať nových síl," dodala Slovenka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav