Parkovať pred Priorom nie je protizákonné

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 28. augusta 2009, 11:50
  • Autor:A. Drahovská

Vodičov, ktorí by autom radi vošli až do obchodu či banky, pribúda. Svedkami podobného správania sú najmä návštevníci Prioru na Ulici A. Hlinku. Vozidlá krížom-krážom postavané na chodníku, rozmrvený betón na obrubníkoch a parkovisko, ktoré z polovice zíva prázdnotou – tak to vyzerá pred naším najstarším obchodným domom.

Jeden z čitateľov Piešťanského týždňa nás upozornil, že najhoršia situácia je tam v sobotu. Na dvoj prúdovej ulici však nie je značka zákazu státia ani zastavenia, a policajti preto nemajú dôvod vodičov pokutovať. „Hliadky tam chodievajú. Podľa cestného zákona však autá na chodníku môžu stáť, ak nechajú voľný pruh jeden a pol metra," hovorí zástupca náčelníka Mestskej polície Piešťany Peter Gogol.
Nový cestný zákon naozaj uvádza toto: „Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením nie je určené inak alebo ak ide o zastavenie a státie vozidla, pri ktorom zostane voľná šírka chodníka aspoň 1,5 metra" (§ 52, ods. 2, zákona č. 8/2009). Značku zákazu státia na ulici mesto osadiť zatiaľ neplánuje a bez nej je žltý pruh na krajnici neplatný. „Značku, ktorá tam bola kedysi, sme odstránili na požiadanie občanov," uvádza Beáta Palkechová z referátu územnej správy mesta.

Jedným z dôvodov, prečo parkovisko vodiči využívajú menej, je, že vjazd naň je povolený iba zo smeru na Žilinu. Z opačného smeru je zákaz odbočenia vľavo. Šoféri sa potom otáčajú na Staničnej ulici, odkiaľ však dlho čakajú na výjazd. „Dopravné značenie na Bratislavskej ceste patrí pod Trnavský samosprávny kraj," upozorňuje Alena Batková z MsÚ. Chodník pred Priorom je ale mestský, a tak oprava obrubníkov zostane v réžii radnice.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav