Odpadom z búračky zasypávajú koryto Váhu

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 26. augusta 2009, 12:38
  • Autor:A. Drahovská

Lokalita Dlhé kusy pri Hornej Strede je obľúbeným miestom na oddych nielen domácich, ale aj návštevníkov zo širokého okolia. Práve tu sa však kedysi nachádzala najväčšia skládka komunálneho odpadu.

Jej zasypanie niektorí ľudia pár rokov ignorovali a vozili sem staré práčky, chladničky či smeti z domácností. Jeden z našich čitateľov nedávno v tejto lokalite, i keď medzi Biskupickým kanálom a Váhom, našiel skládku stavebnej sutiny. Má vraj pochádzať zo zbúranej stavby na mieste pre paralympijské centrum na Hlbokej ulici.

Piešťanský týždeň overoval na Slovenskom vodohospodárskom podniku, ktorý má na starosti okolie vodných plôch, či o skládke vedia. „Áno, stavebná sutina pochádza zo stavby paralympijského centra. Materiál používame na zasypanie starého koryta a spevnenie brehov Váhu," potvrdil vedúci vodohospodárskej prevádzky Ivan Hrnčiarik. Podľa vyjadrenia Obvodného úradu životného prostredia v Piešťanoch začiatkom leta požiadali vodohospodári o povolenie uloženia odpadu, pretože potrebujú spevniť koryto Váhu, kde dochádzalo k priesakom. Úrad im vyhradil druhy materiálu, ktoré na mieste môžu byť uložené a museli tiež preukázať, odkiaľ sutina pochádza.

„Nebezpečenstvo uloženia takéhoto odpadu je však v tom, že tam okamžite vznikajú ďalšie nelegálne skládky," povedala vedúca odboru odpadového hospodárstva Eva Peterková. Stalo sa tak i v tomto prípade a na skládke sa objavil starý nábytok a koberce. „Upozornili sme Slovenský vodohospodársky podnik, aby ich pracovníci skládku častejšie kontrolovali," dodala. Povinnosť odviezť odpad, ktorý tam nepatrí, totiž zostane na ich pleciach.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava