Jeden deň na kúpalisku Eva

  • Spravodajstvo
  • 26. augusta 2009, 10:41
  • Autor:red

PIEŠŤANY – Neistý osud kúpaliska Eva sa podpisuje zrejme i na množstve návštevníkov. Kým minulý rok sa tu v bazénoch počas sezóny okúpalo vyše 40-tisíc ľudí, v tomto roku návštevnosť napriek horúcemu počasiu klesla.

Presné čísla sa dozvedia prevádzkovatelia až po zatvorení sezóny na Eve. „Predpokladáme, že budú nižšie až o niekoľko tisíc," hovorí správca kúpaliska Ján Adamkovič. Na rozlúčku s letom pripravil Piešťanský týždeň fotoreportáž z jedného dňa na Eve. Možno sa o rok už nebude opakovať…
Evu ponúkajú školám
Piešťanský klub vodného póla, ktorý prevádzkuje kúpalisko Eva, ponúka v septembri bezplatné plávanie pre školákov. Pólisti upozorňujú, že stúpa plavecká negramotnosť detí a chcú poskytnúť bazén pre školy a detské domovy v Piešťanoch.


„Celé generácie detí dostali kedysi základy plávania na Eve," hovorí správca kúpaliska a člen klubu vodného póla Ján Adamkovič, „radi by sme v tejto tradícii pokračovali. Ak sa malé deti nenaučia plávať, v staršom veku im to už ide ťažšie. Prípad pätnásťročného chlapca, ktorý sa nedávno topil vo Váhu, by sa už nemal opakovať."


Preto sa rozhodli osloviť školy nielen z Piešťan, ale i z okolia, aby využili kúpalisko v septembri, kým bude ešte otvorené. Na Eve je v súčasnosti v prevádzke vonkajší bazén s dĺžkou 50 metrov, teplota vody dosahuje okolo 26°C.


Krytý bazén bol v roku 2007 zatvorený pre nevyhovujúcu statiku objektu. Návštevníci majú k dispozícii i malý relaxačný bazénik s teplou 32-36-stupňovou vodou. Vzorky vody zasielajú prevádzkovatelia pravidelne na kontrolu krajskému hygienikovi.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava