Blog Petra Remiša: Švédska trojka

  • Blogy / Blogy
  • 26. augusta 2009, 09:11
  • Autor:Peter Remiš

Nedávno som sa vrátil zo Štokholmu, kde som uskutočnil „švédsku trojku“. Teda trojitý test kvality života. Nezameral som sa na vysoké švédske dane, sociálnu politiku, ani na výkup PET-fliaš.

Zaujímali ma kliešte, zlodeji a estetika.
1. Test. Keďže som v živote nedostal kliešťa, zaujímalo ma, či to funguje aj v Škandinávii. Podmienky boli priaznivé. V tamojších lesoch žije agresívny kliešť vikingský.  
2. Test. „Kto nekradne, nemá“. Doma mi už ukradli bicykel, vyrabovali byt a neúspešne sa pokúsili vykradnúť auto (nenašli nič, okrem prezervatívov po záruke). Zaujímalo ma, ako sa kradne na severe.
3. Test. Slovenské príbytky sú pestré a estetické, každý v inom štýle, ktorý reprezentuje aktuálny politický režim a módu našich okupantov. Zaujímal ma vkus Švédov.
Výsledky testu:
1.  Kliešťov máme rovnakých. Ani „Vikingovia“ na moju hrubú kožu nestačili.    
2.  Švédi si necenia tradície. Bicykel aj auto môžete nechať týždeň odomknuté a nikto sa ich nedotkne. Jasný prejav nedostatku kultúry.
3.  Farebné švédske domčeky pôsobia zmätočne. Neviem, čo si tým chcú navrávať. Že život je ako rozprávka? Naše mestá sa nesnažia vytvárať falošnú ilúziu krásy. Veď každý vie, že od poslednej vojny nás delí iba 64 rokov.
Záver: Do Švédska sa chodiť vôbec neoplatí.
Odporúčam to len v prípade, že vám to tu už lezie hore krkom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav