Zelená voda na vlnách bigbítu

  • Spravodajstvo
  • 24. augusta 2009, 11:36
  • Autor:ip/yust

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – Prvýkrát vystupovali a svoje prvé piesne hrali približne pred štyrmi desiatkami rokov a ovplyvňovali vývoj populárnej hudby u nás. Slovenské a české hudobné legendy sa zišli na Zelenej vode počas prvého ročníka festivalu Víkend legiend big beat minulý víkend.

Dvojdňovú nádielku bigbítu a rocku otvorili novozámocký Gattch, ktorých vystriedala pražská skupina Blue Effeckt. K spomienke na roky šesťdesiate a sedemdesiate prispeli aj Pavol Hammel a Radim Hladík. Záver prvého večera však patril legendárnemu pražskému zoskupeniu Vladimír Mišík & Etc.
„V piatok sa tu na Zelenej vode zabávalo približne tisícsto ľudí,“ hovorí organizátor festivalu Henrich Hritz. Sobotný večer odštartoval Jožo Barina so skupinou The Meditating four. „Pre mňa je to šok a som prekvapený, že naša hudba oslovuje aj mladú generáciu. Je to výborná vec a stretli sme tu mnohých kamarátov,“ hodnotí frontman kapely Jožo Barina alias slovenský Joe Cocker myšlienku festivalu a záujem niekoľkých mladých fanúšikov, ktorým podpísal CD a s niekoľkými sa aj odfotografoval.
Sobotné počasie síce open air akcii neprialo, no prítomným ľuďom a takisto aj kapelám to neprekážalo. Krátko po ôsmej večer odznelo niekoľko skladieb z produkcie gitaristu Fera Grigláka a kapely Fermata. Brnenský Progres 2 dodali artrockovú nádielku. Minulý rok táto skupina oslavovala už štyridsiate výročie fungovania. Gitarista Pavel Pelc ho zhodnotil.„Rok 2008 bol na naše pomery extrémny. Mali sme asi tridsať koncertov a pri tej príležitosti sme znovu vydali niektoré naše albumy.“
Čerešničkou na pomyselnej torte festivalu Víkend legiend big beat bolo vystúpenie legendárnej kapely Collegium Musicum, ktorá sa tento rok vrátila na koncertné pódiá po dvanásťročnej prestávke.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek