Z Liptovskej Mary dve medaily pre jachtárov Sĺňavy

  • Šport / Ostatné športy
  • 24. augusta 2009, 12:05
  • Autor:Miloslav Psalman, foto: René Miko

PIEŠŤANY/LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Na medzinárodných majstrovstvách Slovenska a Veľkej cene Slovenska v okruhovom jachtingu na priehrade Liptovská Mara si počas druhého augustového víkendu úspešne počínali aj jachtári z TJ Sĺňava Piešťany.

Z Liptova si priviezli domov jednu striebornú a jednu bronzovú medailu zo slovenského šampionátu.
Po týždni krásneho veterného počasia, počas ktorého bolo na L. Mare sústredenie mládeže, privítalo jachtárov v prvý deň majstrovstiev bezvetrie. Preto sa prvé rozjazdy uskutočnili až popoludní, kedy sa konečne rozfúkalo.
Na trati čakalo na jachtárov veľa nástrah, hlavne časté zmeny vetra. V prvej rozjazde si s nevyspytateľnými podmienkami poradili aj piešťanské posádky. V triede 420 skončili Miroslav Baran s Dušanom Matuškom na druhej priečke a v olympijskej triede Finn oprášil svoje zručnosti z mladosti aj piešťanský primátor Remo Cicutto, ktorý so svojou loďou dokormidloval v strhujúcom finiši na druhom mieste. V olympijskej triede 470 obsadila posádka Miloslav Psalman, Stanislav Varga štvrté miesto. Nakoniec sa v triede 420 odjazdili pre zlé poveternostné podmienky z ôsmich rozjázd len tri.
Na to doplatili Baran s Matuškom, ktorí boli najväčšími favoritmi na celkové prvenstvo. Po troch rozjazdách im patrilo celkové piate miesto, ale v rámci majstrovstiev Slovenska skončili tretí a vybojovali si bronzové medaily. Lucia Torákova s Marekom Zelenayom skončili v medzinárodnej konkurencii desiati, no v rámci Slovenska na siedmej priečke. V triede Finn skončil R. Cicutto celkovo šiesty, ale v rámci Slovenska si s prehľadom ustrážil striebornú pozíciu. V triede 470 skončili M. Psalman s Varga v celkovom poradí šiesti a v rámci Slovenska piati. Druhá piešťanská posádka Vladimír Psalman, Waldemar Torák obsadila celkové ôsme miesto.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava