Vráblovej medailový návrat

  • Šport / Ostatné športy
  • 24. augusta 2009, 12:00
  • Autor:(šg)

PIEŠŤANY – Vodní lyžiari KVL – VŠ Piešťany majú za sebou štart na dvoch medzinárodných podujatiach v zahraničí. Po ročnej prestávke, zavinenej zranením, sa vrátila do súťažného kolotoča aj juniorská reprezentantka Zuzana Vráblová.

Tá okorenila svoj návrat na medzinárodnú scénu druhým miestom v akrobatickej jazde. Zuzana bola členkou družstva Slovenska, ktoré štartovalo vo finále seriálu Grand Prix za vlekom v rakúskom Astene. Tam sa zo sedmičky Slovákov v konkurencii pretekárov zo siedmich štátov najviac darilo juniorovi Alexandrovi Vaškovi z Košíc, ktorý vyhral všetky štyri disciplíny.
Na rozdiel od predchádzajúcich kôl GP v poľskom Szczecineku, Košiciach a českom Havířove boli finálové preteky v Rakúsku len súťažou jednotlivcov. Zuzana na nich oslávila svoj návrat na vodu druhým miestom v akrobatickej jazde (5130 bodov). V slalome skončila výkonom päť bójí na 16-metrovom lane pri rýchlosti 55 km/h šiesta, keď ju od finále delila len jedna priečka.

Na medzinárodných pretekoch detí, Trofeo Topolino na jazere Lago d Orta v Taliansku, štartovali okrem domácich aj deti z Francúzka, Španielska a Slovenska. Piešťanské farby zastupovali osemročná Zuzana Oravcová, deväťročný Adam Masár a desaťročný Jakub Oravec. Keďže súťažili v kategórii Open do 14 rokov, na medaily nedosiahli. A. Masár skončil v akrobacii siedmy, Z. Oravcová v slalome a akrobacii ôsma a J. Oravec v akrobacii desiaty.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín