Červená a alkohol sa stratili zo spisu!

  • Spravodajstvo
  • 21. augusta 2009, 16:44
  • Autor:red

AKTUALIZÁCIA
PIEŠŤANY – Incident, ktorý sprevádza viacero nezodpovedaných otázok a podozrení. Piešťanskému týždňu viaceré dôveryhodné zdroje potvrdili, že hliadka mestskej polície zastavila v noci z utorka na stredu motorové vozidlo. A to preto, že jeho vodič porušil dopravné predpisy jazdou na červenú.

Za volantom pritom sedel jeden z poslancov mestského zastupiteľstva! Navyše existuje podozrenie, že bol aj pod vplyvom alkoholu. A preto si zavolali na pomoc aj kolegov zo Obvodného oddelenia policajného zboru Piešťanoch. Ich oficiálne stanovisko však hovorí len o pokute za jazdu bez platnej technickej kontroly…
Poslanec mal v stredu asi štvrťhodinu po polnoci spáchať hneď niekoľko priestupkov. Kvôli jazde na červenú ho zastavila hliadka mestskej polície. Tá sa k incidentu postavila tak, ako káže zákon a člena zastupiteľstva riešila ako ktoréhokoľvek smrteľníka.
"V zázname máme uvedené, že prešiel autom na červenú," potvrdil náčelník MsP Marcel Mihálik s tým, že v dychu poslanca našli takzvaný zvyškový alkohol. Mestskí policajti podľa neho zbadali auto rútiace sa cez križovatku na červenú, pustili sa za ním a dostihli ho na sídlisku Adam Trajan.
Prípad potom prevzali príslušníci štátnej polície. Podľa krajského hovorcu Ľuboša Homolu dostal vodič sankciu 60 €. Hliadka obvodného oddelenia však prišla s inou verziou, ako ich kolegovia z MsP: "Zistili, že na vozidle nemá platnú STK, dostal pokutu, ktoré nemal v hotovosti pri sebe, preto mu zadržali vodičský preukaz a vystavili mu náhradný doklad, na ktorý môže 15 dní jazdiť, kým nevyplatí pokutu," povedal Piešťanskému týždňu Homola.
Teda ani slovo o nerešpektovaní semaforov či alkohole. Ide o už druhý prípad, keď sa mestská polícia postavila proti porušovaniu zákona aj zo strany zástupcov mesta. A to aj napriek tomu, že jej šéfa volia miestni poslanci.

Prípad budeme aj naďalej sledovať. Ďalšie aktuálne informácie sa pokúsime priniesť v tlačenom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek