Piešťanské korzo rozosmialo deti

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 19. augusta 2009, 10:50
  • Autor:Viera Dusíková

V parku pod lipou Tomáša Garyka Masaryka bolo minulý piatok i sobotu plno džavotu. Na malých modrých stoličkách sedeli plece pri pleci princezné, králi aj cisári, šašovia i šašuľky.

Na veselých makovičkách piešťanských detí, ale aj čiernookých arabských drobcoch na bicykloch sa vynímali vystrihovačky papierového kráľa – Karola Krčmára. Kým dve veselé klaunky zabávali všetkých piesňami, ale aj otázkami od výmyslu sveta, kúsok odtiaľ si mládež i dospelí prezerali karikatúry Boba Perneckého.
Piešťanské tety knižničiarky núkali staršie knižky v stánku Túlavého antikvariátu a kupujúci sa s nimi zjednávali – čo kus, to jedno euro. Tie vážne boli aj za vážnejšiu cenu. Piatkový súmrak sa pomaly spúšťal do Sadu Andreja Kmeťa, keď medzi deti maľujúce na chodník kriedami od Oskara Jakubisa vstúpil Kráľ Šašo z Divadla Fortissimo. Ten si na pomoc k rozprávke o uväznenej princeznej privolal komparzistov.
Vybranému divákovi dal na hlavu korunu, čím ho korunoval za kráľa a dvoch ďalších postavil na stráž. No vybral si aj princeznú, ktorú bolo treba oslobodiť. Príbeh sa začal a publikum do neho vstupovalo svojimi nápadmi. Na druhý deň sa podujatie s názvom Rozosmiate korzo alebo humor pre každého začalo veselým ateliérom, v ktorom si deti vystrihovali vrtuľníky a origami. Opäť navštívili stánky vystrihovača i knihovníčok, no zažili aj zábavné predstavenie Divadla Dunajka a klauniádu Divadla Fortissima. Pre tých odvážnejších boli pripravené aj maľovánky na tvár alebo detské tetovačky.
Poviete si, prečo to všetko? Rovnakú otázku sme položili Margite Galovej, riaditeľke Mestskej knižnice v Piešťanoch: „Túžime po tom, aby naše mesto aj v čase prázdnin ponúkalo deťom pekné a hodnotné podujatia, ktorých cieľom je zvýšiť záujem o čítanie formou hry, piesní a divadielok. Tieto dva dni sa niesli v znamení projektov Piešťanské korzo 2 a druhého ročníka projektu Stretnúť knihu každý deň. Verím, že sa tu s nami dobre cítili všetky deti aj ich rodičia a starí rodičia." A my odpovieme za všetkých slovami malej Táničky: „Ja ešte nechcem ísť domov!!!"

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel