Kľúče od stĺpika nemajú ani hasiči

  • Spravodajstvo
  • 18. augusta 2009, 15:06
  • Autor:ad

PIEŠŤANY – Mirko z Detského domova v Piešťanoch, ktorý sa topil vo Váhu v prvú augustovú nedeľu, nehodu v zdraví prežil. Mal však šťastie v nešťastí, pretože jeho záchranu skomplikovalo niekoľko udalostí.

Najskôr prúd unášal tých, čo ho držali vo vode, potom sanitku, ktorá viezla záchranárov (Piešťanský týždeň č. 33) zastavil stĺpik na Kolonádovom moste. Zdravotníci i s nosidlami museli ísť k brehu pešo, hoci išlo o minúty, ktoré rozhodovali o Mirkovom živote.
Od stĺpika majú kľúče vodiči vláčika Piešťanský expres, ktorí ho odomykajú a zamykajú pri každej jazde. Zástupca spoločnosti Calma, ktorá vláčik prevádzkuje, nám povedal, že zábranu osadili po požiadavke Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany. Podľa neho by mohlo zariadenie počas dňa zostať sklopené. „Nám to iba komplikuje život, lebo vodič musí vystúpiť a nastúpiť. Predtým tam bol dokonca pevný stĺpik. Kľúč sme odovzdali aj ochrane kúpeľov."
Lekárka Daniela Bedřichová, ktorá vtedy slúžila na záchranke, nám vysvetlila, že dôvodom, prečo sanitka išla cez Kolonádový most bola informácia, že majú smerovať na Lido: „Preto sme vyštartovali smerom k mostu cez Biskupický kanál. Inak by sme hneď prešli cez Krajinský most." Lekárka dodáva, že im pri výjazde ochotne pomáhali všetky zložky – hasiči i mestskí policajti, ktorí okamžite vybavili, aby stĺpik náhradným kľúčom odomkli. „Keď sme videli, čo sa deje vo vode, a že ľudia plávajú k opačnému brehu, aby sme nestrácali drahocenný čas, išli sme radšej ten kúsok pešo," dodáva lekárka.
Zástupca náčelníka Mestskej polície Piešťany Peter Gogol nám povedal, že po tejto skúsenosti sa dohodli s ochranou kúpeľov, aby náhradné kľúče od stĺpika mala aj mestská polícia. „Doriešime túto záležitosť na stretnutí tento týždeň." Kľúče nemajú ani hasiči. „V meste je viacero takýchto zábran," uviedol operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch. „Máme zariadenie, ktoré ich odomyká na uliciach Pribinova, Beethovenova a Winterova, pri hoteli Lipa a Eden."

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland