Bezdeda mal v Trebaticiach hodovú premiéru

  • Spravodajstvo
  • 17. augusta 2009, 08:16
  • Autor:ip/yust

AKTUALIZOVANÉ
TREBATICE – V Trebaticiach sa minulý víkend hodovalo. Čas zábavy, jedla a príjemného posedenia s rodinami a priateľmi začal už v piatok a pokračoval až do nedele. Hody v Trebaticiach obec pripravovala približne dva mesiace.

„Máme tu novovybudovaný areál zdravia za kultúrnym domom, preto už po dva roky na hody pozývame kapely a hudobníkov, aby Trebatičanom zahrali a priniesli niečo nové do našej obce,“ hovorí starosta obce Juraj Valo,
Hudbou nabitú sobotu otvoril Tomáš Bezdeda, namiesto naplánovaných novomestských Fuera Fondo.


„Mali sme problém s jedným členom kapely, ktorý musel odísť,“ vysvetľuje Tomáš. „Akcie takéhoto typu mám veľmi rád. Ľudia sú tu veľmi milí, postupne sa dokážu uvoľniť a mne ako spevákovi to dodáva veľa energie.“ Bezdeda mal s kapelou v Trebaticiach premiéru. Zahrali niekoľko skladieb, medzi ktorými nechýbali Malý princ, či pesnička Krásne Krásna.


Kapela Fuera Fondo so svojím ska-punkom rozprúdili výbornú náladu. Ľudia prestali posedávať a začali tancovať.


Atmosféru hodového večera naštartovala tiež skupina Slniečko a kapela Gladiátor. O nočnú zábavu sa postarala Jackpotband, ktorá má vo svojom repertoári vlastné verzie hitov známych slovenských a zahraničných hudobných legiend. 


Nedeľný program bol pripravený pre tých skôr narodených. Posledný víkendový večer hodovú zábavu na ľudovú nôtu uzavrela dychová hudba Dubovanka.
„Keď sme vybudovali tento priestor, naši obyvatelia sa tu začali stretávať a postupne sa tešiť na pripravované podujatia. Trebatice sú špecifické aj tým, že majú dvoje hody. Tie druhé, kapustové, budú však zamerané na folklór a na ľudové tradície,“ uzatvára Juraj Valo, starosta obce.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín