Radnica nesúhlasí s prokuratúrou

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 13. augusta 2009, 07:48
  • Autor:pet

Prednostka mestského úradu Denisa Bartošová nesúhlasí s upozornením, ktoré Mestskému úradu Piešťany zaslala prokurátorka Jana Marková ohľadne nedodržania zákona o slobodnom prístupe k informáciám.

Okresná prokuratúra totiž upozornila mesto, že žiadosťou o sprístupnenie majetkových priznaní poslancov a primátora sa mala zaoberať radnica a nie Komisia na ochranu verejného záujmu, ktorá funguje pri mestskom zastupiteľstve. „Nesúhlasíme s názorom pani prokurátorky a budeme sa snažiť tento kompetenčný spor vzájomne si vysvetliť. Zjavne totiž máme na to odlišný názor," povedala Denisa Bartošová. Vedúci právneho referátu mesta Ervín Parádi slová prednostky doplnil vyjadrením, že „iba súd môže rozhodnúť, či niekto, porušil alebo neporušil zákon".
Prokurátorka Jana Marková zdôvodňuje skutočnosť, že upozornenie poslala mestskému úradu a nie komisii, nasledovne: „Podľa zákona o obecnom zriadení zastrešuje komisie i mestské zastupiteľstvo v administratívnych veciach práve mestský úrad. Dôležité stále je, že žiadosť o informácie nebola vybavená v súlade so zákonom."
Nuž, uvidíme, ako „kompetenčný spor" dopadne, isté však je, že majetkové priznania poslancov a primátora sme stále nevideli. Na ťahu je po rozhodnutí radnice nerešpektovať upozornenie prokurátorky opäť Komisia na ochranu verejného záujmu, ktorá nám už raz ponúkla priznania vyplnené špeciálne pre nás. O tie však redakcia Piešťanského týždňa neprejavila záujem.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava