Najkrajší darček k výročiu si dali hráči sami

  • Šport / Futbal
  • 13. augusta 2009, 08:18
  • Autor:šg

Keď dvaja robia to isté, nemusí to byť to isté. O pravdivosti tohto príslovia nás presvedčili vo Veľkých Kostoľanoch. Kým v Moravanoch nad Váhom oslávili osemdesiatiny tamojšieho futbalu veľkolepo, vo Veľkých Kostoľanoch pri rovnakom výročí žiadne oslavy neboli. Aspoň nie oficiálne.

Napriek tomu môžu byť aj tu spokojní, veď čo môže byť krajším darčekom k okrúhlemu výročiu, ak nie postup do vyššej súťaže – navyše, keď bol vo Veľkých Kostoľanoch až trojnásobný! Muži OŠK síce skončili v piatej lige druhí, no vďaka víťaznej baráži s Kamencom pod Vtáčnikom postúpili do štvrtej ligy. Družstvo dorastencov si od jesene tiež zahrá štvrtú ligu, kam postúpilo z piatej, a žiaci budú hrať dokonca v tretej lige. „Som rád, že práve v jubilejnom roku sa nám podarilo postúpiť so všetkými družstvami. Hráčom i trénerom sa treba poďakovať za vzornú reprezentáciu klubu a obce. Každé z týchto družstiev urobilo výrazný výkonnostný skok, vďaka čomu sme mohli oslavovať trojitý postup. Muži vstupovali do
jarnej sezóny s ambíciami zabojovať o postup do štvrtej ligy. Tento cieľ sa nám nakoniec podarilo dosiahnuť až vďaka barážovému stretnutiu, keďže v konečnej tabuľke piatej ligy sme skončili druhí. Mužstvo pod vedením trénera Ľubomíra Chudého podávalo vyrovnané výkony a nebyť zlého začiatku a zbytočných prehier v Smoleniciach a Radošine mohli sme postúpiť priamo. Základ mužstva tvorili naši odchovanci, doplnení o vhodné typy z okolitých mužstiev. V bráne stál spoľahlivý Kúdela, v obrane vyčnieval Bžoch, v zálohe Velšic a v útoku Hnilka s Kadlíčkom. Máme perspektívne mužstvo, preto ani vo vyššej súťaži nechceme hrať podradnú úlohu," povedal nám tajomník OŠK Miroslav Maco.
Dodajme, že o postup sa mužov do štvrtej ligy sa pod taktovkou Ľubomíra Chudého zaslúžili: Kúdela, Bžoch, Modrovič, Vavrinec, Gula, Urban, Durdy, Hnilka, Horváth, Pányik, Lesay, Lulovič, Velšic, R. Kadlíček, L. Kadlíček, Michalčík, Blaško, Šupa a Števík.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava