Dvom minuloročným obetiam Hardfestu odhalia pamätník

  • Spravodajstvo
  • 12. augusta 2009, 18:43
  • Autor:red/tasr

PIEŠŤANY/JASLOVSKÉ BOHUNICE – Na festivale Hardfest pripravujú odhalenie pamätníka dvom obetiam vlaňajšieho ročníka. Odhalenie sa uskutoční na pokračovaní festivalu počas tohto víkendu v Jaslovských Bohuniciah.

Obec v spolupráci s organizátormi podujatia postavila tri metre vysoký pomník z lešteného antikoru so zdvojeným písmenom E na pamiatku dvoch Erikov, na ktorých spadol strom počas veternej smršte. Bezpečnostné opatrenia na festivale sú v tomto roku na Hardfeste mimoriadne, aj ako odozva na nedávnu udalosť na trenčianskej Pohode.
Podľa vyjadrenia tlačového tajomníka Hardfestu Petra Hanáka, organizátori sa na zlé počasie lepšie pripravili. "Nadviazali sme spoluprácu so Slovenským hydrometeorologickým ústavom. Počas festivalu budeme každú hodinu dostávať informácie o ďalšom vývoji počasia a vďaka tomu budeme s dostatočným časovým predstihom vedieť, či príde búrka alebo silný nárazový vietor. V prípade nebezpečenstva budeme môcť včas podniknúť všetky potrebné opatrenia," uviedol.
Stromy, ktoré minulý rok spôsobili tragédiu, boli vypílené a ďalšie odborne ošetrené, aby nepredstavovali žiadne riziko. Návštevníci festivalu, ktorí by sa v amfiteátri necítili bezpečne, majú možnosť stanovať aj v alternatívnom stanovom mestečku na lúke. K výhodám Hardfestu patrí aj stabilné murované pódium. Žiadne montované pódiá ani veľkokapacitné stany s kovovými konštrukciami sa na Hardfeste nachádzať nebudú.  
Vlani zomreli na Hardfeste 17-ročný Erik zo Šterús a jeho 18-ročný menovec z Kočína-Lančára pri Trnave. Chlapci nedbali na výzvu organizátorov opustiť pre blížiacu sa búrku areál amfiteátra a vydali sa opačným smerom, čo sa im stalo osudným. 
Program Harfestu 2009 odštartuje vo štvtok 13. augusta vystúpenie Karpatských chrbátov a rocková diskotéka. Najvýraznejším ťahákom festivalu je francúzska legenda ska hudby Skarface, ktorá vo svojich textoch odmieta rasizmus a násilie. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava