Amfiteáter v Červeníku burácal v rytme AC/DC

  • Nezaradené
  • 10. augusta 2009, 11:57
  • Autor:ip/yust

AKTUALIZOVANÉ
Slávnosti spevu, hudby a tanca prepukli počas druhého augustového víkendu v amfiteátri obce Červeník. Na 44. ročníku festivalu Červeník 2009 vystúpili napríklad aj český Divoký Bill, skupiny Tublatanka, Polemic a hlavné hviezdy, írsky AC/DC Hells/Bells Tribute Band.

Program odštartoval už v piatok o tretej popoludní. Medzi prvými, ktorí v amfiteátri vystúpili, boli kapely Grobiani, Arzén, či piešťanský Bank of Joe. Piatkový večer otvárala skupina Polemic. Spevák Braňo Bajza dokonca venoval jednu skladbu frontmanovi americkej skupiny Aerosmith, Stevenovi Tylerovi, ktorý sa nedávno spadol z pódia. „Je tu výborná nálada, hrali sme ešte za svetla, ale ľudia boli skvelí,“ hodnotí vystúpenie Braňo Bajza z Polemicu. Mika Hadkého z kapely Gladiátor sme zastihli ešte pred koncertom:„Na Červeníku sme už hrali, vidím, že ľudia majú chuť sa baviť. Do programu sme zaradili aj náš nový singel Neviem ťa nájsť.“
Keltský rock v podaní českej kapely Divokej Bill rozprúdil výbornú náladu. Ľudia postupne zaplnili  priestory pod pódiom a na tribúnach do posledného miestečka. Čakalo sa na hlavné hviezdy piatkového večera. Hells Bells z Írska, ktorí hrajú skladby austrálskych rockových klasikov AC/DC,  mali v Červeníku svoju slovenskú premiéru. „Je tu výborná atmosféra, vidíme, že ľudia sa bavia,“ hovorí spevák írskych „pekelných zvonov“ Lee Jay. V ich podaní nechýbal ani legendárny tanec a sólo podľa vzoru gitaristu AC/DC Augusta Younga.
Sobota v Červeníku už patrila kapelám ako Hasiaci Prístroj, Aya, či U.K.N.D. Večerné vystúpenia už boli v réžii skupiny Tublatanka a speváka Janka Ledeckého. Český spevák priviedol do Červeníka aj členov niekdajšej kapely Žentour. Práve na tomto festivale kapela oznámila, že po dlhých osemnástich rokoch ako hudobná skupina znovu plánujú spolupracovať. Zaplnený amfiteáter v Červeníku burácal a ľudia skákali do rytmu známeho hitu Všechno bude fajn.
Okrem festivalu však v dedinke pri Hlohovci znela aj ľudová hudba, a to nielen počas nedeľného Galaprogramu družstevného dňa, ktorý uzavrel tento ročník osláv v Červeníku.
V najbližších dňoch vám prinesieme fotogalériu a video z festivalu Červeník 2009.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela