Na Dlhých Kusoch sa prevrátili smetiari

  • Spravodajstvo
  • 7. augusta 2009, 10:32
  • Autor:vd

Neďaleko štrkoviska Dlhé kusy v Hornej Strede sa v stredu 6. augusta o siedmej hodine ráno prevrátilo smetiarske auto s odpadom. Kamión odvážal smeti, ktoré v areáli prírodného kúpaliska zostali po dvoch hudobných festivaloch. Dopravnú nehodu nahlásil pracovník prepravnej spoločnosti.

„Poslali sme tam vozidlo MB Vario s troma príslušníkmi“, povedal nám operačný dôstojník HaZZ v Piešťanoch.  Keď tam piešťanskí hasiči dorazili, vodič  „liazky“ bol už mimo vozidla, ale motor stále išiel. Z auta vytekali prevádzkové kvapaliny.
Kým sa záchranári starali o zraneného vodiča, ktorého odviezli na ďalšie ošetrenie do nemocnice, hasiči prerušili prívod paliva do motora a do zbernej nádoby zachytili asi 40 litrov nafty. Vytečené tekutiny zlikvidovali sorbčnou látkou. Príčiny dopravnej nehody vyšetruje polícia.
Strom z Obrázkovej hory mužovi dochrámal nohu
Štvrtok  6. augusta bol zvláštny deň plný viacerých nepozorností. Na cestách došlo ku niekoľkým drobným kolíziám áut, ale menšie úrazy sa vraj stávali i v domácnostiach alebo ľuďom v práci. Piešťanskí záchranári, hasiči aj policajti vyrážali k prípadu už 8.45 h. Na Obrázkovej hore neďaleko Banky sa podľa oznamu koordinačného strediska mal nachádzať  krvácajúci človek v bezvedomí,  ktorého privalil strom a zlomil mu nohy.
„Bol to najhorší scenár, aký si môžeme predstaviť,“ povedal operačný dôstojník. Našťastie, keď naši hasiči došli na miesto,  zraneného muža  už ošetrovali záchranári. Ukázalo sa, že strom ho neprivalil celého,  iba mu poranil nohu.  Hasiči pomohli lekárovi zniesť raneného zo svahu. No skôr, ako ho mohli naložiť do sanitky, museli ju vyslobodiť z blata, do ktorého vozidlo v prírodnom teréne zapadlo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek