Vrbovčania získali milión eur na školy

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 5. augusta 2009, 15:52
  • Autor:A. Drahovská

Mesto Vrbové získalo okolo milión eur z fondov Európskej únie na rekonštrukciu Materskej školy na Súkenníckej a Základnej školy na Školskej ulici. Stavebné práce sa už začali a ich ukončenie je naplánované na október, november 2009.

„V priebehu troch dní som podpísal tri zmluvy," hovorí primátor mesta Ivan Borovský, „prvú na rekonštrukciu Základnej školy na Školskej, ďalšiu na vybudovanie ihriska s umelou trávou v jej areáli a jednu na rekonštrukciu Materskej školy na Súkenníckej ulici." Materskú školu čaká výmena kanalizácie, rozvodov vody, budova dostane aj nové okná, zateplenú fasádu a sedlovú strechu.
„Prvá základná škola má vyše sedemdesiat rokov, tu bude treba vymeniť kanalizačné potrubie a staré okná, ktoré sa už nedali zatvoriť, museli ich zaklincovať. Na rade je aj fasáda budovy," pokračuje primátor Vrbového. Mesto podalo minulý rok i projekt na rekonštrukciu ZŠ na Komenského ulici, kde by tiež chceli zatepliť fasádu, vymeniť okná a kanalizáciu. Ten im však neprešiel. „Som rád, že nám prešli aspoň tieto projekty a ďalšiu žiadosť pošleme opäť tento rok," dodáva I. Borovský. Na obnovu Základnej školy na Komenského by potrebovali oveľa vyššiu sumu, pretože má viac okien a metrov štvorcových fasády. Podľa primátora pôjde o ďalší milión eur.
Okrem škôl chce mesto rekonštruovať aj centrálnu mestskú zónu, kde plánuje nové chodníky zo zámkovej dlažby, skultúrnenie okolia pamätníka osloboditeľom, veže Kostola sv. Martina a obnovu parku. Žiadosť na milión eur bude radnica podávať v septembri v rámci výzvy na regeneráciu sídiel. „V súčasnosti dokončujeme projektovú dokumentáciu," hovorí prednosta MsÚ Patrik Kýška. Ak financie ministerstvo schváli, regenerácie sa dočkajú Námestie slobody, Námestie sv. Cyrila a Metoda, Beňovského ulicu a priľahlé časti.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín